Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintia regiunii de dezvoltare Sud-Est a UGIR 1903 este asigurata de Braila

In cadrul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR 1903 -, presedintia Regiunii Sud-Est a tarii a fost acordata prin vot omului de afaceri brailean Vasile Nistor. Acesta ocupa si functia de presedinte al filialei judetene a aceleiasi organizatii patronale, iar votul de incredere a fost acordat la finele saptaminii trecute, in cadrul unei sedinte extraordinare a membrilor UGIR 1903 din aceasta zona. La aceasta sedinta au participat, alaturi de presedintele UGIR - 1903 , Ioan Cezar Coraci, reprezentanti ai filialelor din mai multe judete din regiunea Sud-Est a tarii, ocazie cu care au adus la cunostinta esalonului superior de conducere problemele cu care se confrunta fiecare judet, precum si cele cu care se va confrunta intreg mediul de afaceri prin prisma aderarii, cu accent pe oportunitatea cheltuirii sumelor puse la dispozitia Romaniei de catre comunitatea europeana, prin intermediul fondurilor structurale.
"In cadrul UGIR 1903 a fost adoptata decizia de organizare a filialelor pe 8 regiuni de dezvoltare, organizare similara ADR. Dincolo de caracterul organizatoric al intilnirii de aici, de la Braila, am considerat ca este o ocazie propice de a consolida legaturile centralei cu filialele si de a pune la punct strategii personalizate fiecarei filiale si regiuni in parte, astfel incit sa aparam interesele membrilor UGIR 1903 si sa putem accesa sume importante din fondurile structurale pentru dezvoltarea mediului de afaceri", ne-a declarat presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Coraci.
Una dintre sarcinile noului presedinte al regiunii Sud-Est, ca de altfel si a omologilor din tara, este aceea de a incheia un acord de parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala, in cadrul caruia partile sa colaboreze in scopul elaborarii de planuri si strategii de dezvoltare economico-sociala in plan regional si local, crearea unui mediu propice de promovare a politicilor regionale si de dezvoltare durabila si, nu in ultimul rind, cu scopul participarii in parteneriat la procesele de planificare, implementare si monitorizare a proiectelor si programelor din cadrul asistentei financiare a Uniunii Europene pentru Romania.
Important de mentionat este faptul ca, potrivit organizarii in cadrul UGIR 1903, regiunea de dezvoltare Sud-Est este compusa din filialele judetene din Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii