Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele polonez considera UE un "organism artificial"

Presedintele conservator polonez, Lech Kaczynski, a calificat Uniunea Europeana drept un "organism artificial" si un "super-stat care actioneaza dezordonat", intr-un interviu publicat joi de cotidianul german Die Welt, relateaza AFP.
"Opinia mea despre UE este urmatoarea: este un superstat care polarizeaza competentele nationale si in acelasi timp actioneaza dezordonat, pentru ca nu are decit un buget simbolic; este un organism artificial", a subliniat el.
"Nu exista o opinie publica europeana, ci opinii publice nationale", a adaugat presedintele polonez, care a incheiat o vizita de doua zile la Berlin.
"Gradul maxim posibil de integrare in UE este in prezent atins, ceea ce nu inseamna ca nu putem sa ajungem la acorduri punctuale asupra unor demersuri comune", a mai spus presedintele polonez.
El a criticat proiectul Constitutiei europene, spunind ca textul "este intr-o mare masura supus interpretarilor", iar continutul sau "foarte amplu".
Kaczynski a apreciat, miercuri, ca exista un progres in relatiile tarii sale cu Germania, care au fost multa vreme tensionate de problemele din trecut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii