Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele PNL da vina pe presa si pe indoctrinarea comunista a brailenilor

Presedintele PNL Braila, Constantin Cibu, este frustrat din cauza rezultatelor alegerilor parlamentare, la care partidul sau s-a situat abia pe locul III, cu putin peste 15% din voturi. In cautare de vinovati pentru "performanta" organizatiei sale, liderul liberal nu se uita insa in curtea proprie a partidului, dar si in cea personala, ci acuza presa care ar fi tinut partea PSD-ului, pacalind electoratul si pe alegatorii insisi, care nu s-au desteptat si inca sint sub influenta "invatamintului de partid" din perioada comunista. Fara a se simti cu musca pe caciula, in calitate de fost membru CC al PCR, Cibu le reproseaza brailenilor nu doar o "iresponsabilitate civica", pentru ca nu au fost la vot, dar si o intepenire in comunism, caracteristica celor care s-au prezentat la urne. Cu alte cuvinte, liderul PNL dispretuieste, in total, cam 75% dintre braileni, pentru ca nu au votat cu partidul sau: "Aceste alegeri, dupa mine, numai uninominale n-au fost, pentru ca baietii nostri au facut niste sondaje dupa alegeri, la tara - nu a fost ceva foarte profund, dar au fost intrebati in jur de 150-200 de cetateni cu cine au votat si, din astia, doar 20 au stiut numele candidatului, restul au spus ca au votat cu un partid sau altul, dar numele candidatului nu-l stiau. Probabil ca daca am aprofunda acest sondaj, am descoperi niste lucruri extraordinare. A fost un vot clar politic si eu trebuie sa va multumesc pentru “obiectivitatea” de care ati dat dovada in aceasta campanie (adresarea era catre ziaristi -n.r.), ati contribuit decisiv la rebrandingul Brailei, redivivus “orasul rosu”. Sa speram ca alegerile facute de electorat sint de bun augur pentru oras, cu toate ca mi se pare pe dos ca judetul si orasul Braila sa nu voteze cum a votat majoritatea tarii, pentru o guvernare de dreapta. Dar probabil ca la noi invatamintul de partid, pe vremuri, a decurs mai bine, iar oamenii au mai bine intiparita conceptia aceasta".

"Cind urmaresti sa mai candidezi la ceva, esti obligat sa mai treci cu vederea anumite lucruri, sa te pui bine cu electoratul"

In conditiile in care liderul liberal si-a aratat clar dezamagirea fata de electoratul care n-a inteles maretele realizari ale guvernului PNL, el a mai precizat ca, de acum inainte, va spune adevarul si numai adevarul - ceea ce deducem ca nu a facut pina acum - , indiferent pe cine deranjeaza. Explicatia? Nu-l mai intereseaza ce cred brailenii, pentru ca, oricum, nu va mai avea nevoie de votul lor: "Avind in vedere faptul ca in viitor nu voi mai candida la nici un fel de functie publica, datorita si virstei, nu am de ce, incepind cu ziua de astazi, o sa fiu un tip obiectiv, care sa spuna adevarul, indiferent daca doare sau nu doare pe cineva. Atunci cind urmaresti sa mai candidezi la ceva, esti obligat sa mai treci cu vederea anumite lucruri, sa te pui bine cu electoratul si asa mai departe. In cazul meu, nu va mai fi vorba de asa ceva, chiar daca voi supara electoratul, voi spune adevarul".
Presedintele PNL a dat citeva detalii si cu privire la reorganizarea filialei locale, atit de necesara, in conditiile in care a obtinut rezultate sub media pe tara: "Bineinteles, in perioada urmatoare va avea loc o reorganizare a PNL Braila, incepind cu Biroul Judetean, care va fi format din 13 membri cu responsabilitati clare pe zone de activitate, la tara si in oras si se va numi si un nou Comitet Municipal. Ca sa intelegeti procedura, BPJ este numit de catre Biroul Central, iar Biroul Municipal, conform statutului, va fi numit de catre Biroul Judetean. In ceea ce priveste componenta BPJ, eu, in calitate de presedinte, voi face propunerile". Intrebat daca are deja lista cu aceste propuneri, Cibu a declarat ca o are, dar nu va divulga numele colegilor cu care are de gind sa lucreze in noul Birou decit dupa ce centrul va aproba lista.
Liderul PNL a mai tinut sa precizeze ca informatiile aparute in presa, cum ca el si-ar fi dat de mai multe ori demisia din functie, sint neadevarate, dat fiind ca el doar a amenintat cu demisia de mai multe ori, nu si-a si dat-o, la modul efectiv: "S-a scris ca eu mi-am dat de doua ori demisia si asa mai departe. Vreau sa va spun ca mi-am dat o singura data demsia, dupa alegeri, demisie care nu mi-a fost acceptata, ci dimpotriva, am primit sarcina de a reorganiza intreaga activitate a filialei. Am amenintat cu demisia conducerea partidului, inainte si in timpul campaniei electorale, deoarece s-au facut niste porcarii care ne-au discreditat, in perioada asta. Ma refer la niste sume de bani care au fost alocate primarilor PNL, mai mici decit cele alocate primarilor PSD, fara nici o justificare si, bineinteles, mai este vorba despre inlocuirea unui director despre care noi nu am fost anuntati si s-a facut de sus in jos - a fost inlocuit un membru PNL".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii