Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele CJ s-a suparat pe presa

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a suparat pe o anumita parte a presei locale, pentru ca da publicitatii declaratiile critice si acuzatiile pe care i le aduce vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru. In opinia lui Stancu, Chiru ar fi "un nimeni" caruia unii ziaristi ii dau apa la moara, numai ca sa faca un joc politic si sa tulbure apele, creind o stare de confuzie, in rindul populatiei. La fel de suparata pe presa care publica declaratiile facute de Chiru este si celalalt vicepresedinte al CJ, Niculina Moisescu, care il apreciaza la fel de mult pe Chiru, ca si Stancu, ba chiar are impresia ca acesta are probleme de sanatate mintala, ca sa ne exprimam elegant. Cei doi nu vad alt motiv pentru faptul ca ziaristii asculta si scriu ce zice Chiru, decit ca doresc sa-i faca jocurilesau, si mai rau, sa-l atace pe presedintele CJ si pe vicepresedinta lui credincioasa, care muncesc pentru interesele comunitatii, in timp ce, chipurile, Chiru nu ar face nimic. Daca ar fi dupa presedintele CJ, ziaristii ar trebui sa nu ia seama la prosti, incompetenti, idioti, bolnavi psihic, senili, neispraviti, neputinciosi, care oricum nu merita sa le dea cineva atentie, daramite sa mai si publice ce spun ei. Singura problema este ca incadrarea in calificativele respective o face Stancu dupa criterii personale, care, uneori, difera de criteriile presei.
Pentru ca unii ziaristi nu inteleg ca Gheorghe Chiru se incadreaza la cel putin una dintre categoriile mentionate, care ar trebui sa duca automat la blocarea accesului acestuia in presa, Stancu a ajuns la concluzia ca unele ziare sint subiective: "Sint birfe de doi lei, intretinute de unele ziare subiective. Exista si o presa obiectiva, dar alta este subiectiva si s-a aliat cu neputinciosi ce vor sa ajunga la putere. Sint atacuri permanente si consistente, la adresa presedintelui Consiliului Judetean. Nu ma deranjeaza, eu uit repede. Dar nu este normal faptul ca unii ziaristi abia asteapta sa spuna unul o prostie, ca sa o trinteasca pe prima pagina in ziare, cu titlu mare, innegrit. Nici fotografiile nu sint cele care ar trebui, le folosesc pe cele din 1907, cind ma duceam eu cu vaca la pascut. De atunci, m-am mai schimbat si eu, mi-am schimbat costumele, m-am mai tuns, si nici vaca nu mai este aceeasi, este Holstein, nu mai e baltata romaneasca".
Ca sa contracareze ceea ce el percepe ca pe o intoxicare a opiniei publice cu "prostiile" si "aberatiile" pe care le spune Chiru, Stancu a pus la punct o strategie de imagine: el se gindeste sa televizeze integral conferintele de presa ale PSD, astfel incit populatia sa le urmareasca, sa vada si sa auda totul asa cum a fost in realitate, si nu cum le deformeaza ziaristii rauvoitori. "Eu cred ca voi face altceva, pentru ca una se scrie in presa si alta se intimpla in realitate: asa cum televizam sedintele Consiliului Judetean, tot asa cred ca o sa televizam si conferintele de presa, ca sa vada populatia ce se spune cu adevarat", a spus Stancu.

"Este un scandal artificial, condus de niste incompetenti care sint si sefi de partid"

Mai nou, pe presedintele CJ nu-l deranjeaza numai ca se publica ce declara vicele Chiru, ci si faptul ca este bagat in seama de presa presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu. Stancu este indignat de ideea lui Vasioiu, cum ca cineva l-ar putea sanctiona pe presedintele CJ, pentru ca "este la fel de vinovat ca si Chiru, pentru conflictul care afecteaza imaginea CJ" : "Nu se mai poate asa, cu acest scandal artificial, condus de niste incompetenti care sint si sefi de partid, care ar vrea sa ma vada plecat din fruntea CJ. Nu am de gind sa plec, ii anunt de pe-acum. Auziti, o sa propuna sanctionarea mea! Daca imi arata si mie textul de lege, in baza caruia se poate face sanctionarea mea, sint curios sa-l vad".
Ceea ce-l mai deranjeaza la Vasioiu este ideea acestuia ca atit timp cit Stancu si PSD-ul sau l-au facut pe Chiru vicepresedinte al CJ, acum trebuie sa-l rabde, cu bune si rele. Presedintele CJ merge insa pe ideea ca s-a facut frate cu dracul, pina sa treaca lacul, dar acum, nu mai are nevoie de el si poate sa se lepede de Satana: "Sa nu-mi spuna mie ca PSD l-a pus pe Chiru acolo unde este acum! A fost un joc politic si cei din tabara PNL-PD au negociat cu Chiru, si l-ar fi vrut de partea lor, numai ca noi am fost mai destepti si l-am convins sa vina alaturi de noi. Acum nu ne mai este util, asta este, se mai schimba situatia. Am sa ies si eu in curind, sa dau publicitatii o serie de abuzuri ale lui Chiru, ca sa vada lumea cine este acesta. Cu acte, cu dovezi, cu tot. Dar daca o sa spun eu ceva despre Chiru, nu o sa se scrie exact cum am spus, o sa se trunchieze si n-o sa apara pe prima pagina, cum apare el...".
Daca Stancu are de gind sa-si apere imaginea de atacurile continue ale lui Chiru, televizind integral tot ce declara, la partid, sau la CJ, vicepresedintele Niculina Moisescu ne-a informat ca studiaza posibilitatea de a-si repara onoarea chiar atacind in instanta ziarele care publica declaratiile colegului sau, din fruntea CJ. Moisescu este la rindu-i indignata ca i se da atentie lui Chiru, ba, mai mult, ca declaratiile lui sint tiparite pe prima pagina, in timp ce ale ei nu au loc in ziare, decit pe paginile urmatoare sau chiar deloc.
Ceea ce nu par a intelege cei doi sefi din CJ este faptul ca, indiferent ce parere au ei despre persoana Gheorghe Chiru, acesta ocupa o functie publica si anume aceea de vicepresedinte al CJ. In acest context, orice acuzatie privind nereguli care ar avea loc la CJ reprezinta o informatie de interes public, pe care presa - daca nu este subordonata politic - trebuie sa o publice. Cit priveste faptul ca Gheorghe Chiru ar fi "un nimeni", este vina PSD si a PRM, inclusiv a lui Stancu si familiei Moisescu, ca au pus "un nimeni" in fruntea CJ si nu ar trebui sa se mai mire atita, ca acesta nu face nimic. La ce se asteptau, daca il considera "un nimeni"? Si de ce l-au instalat in acea functie importanta, daca nu dau doi bani pe el?! Astfel incit, daca l-au facut mare, pe cel pe care-l considera mic si neinsemnat, acum, Stancu si Moisescu nu au decit sa se spele pe cap cu Chiru, fiindca acesta nu pare dispus sa spele rufele CJ in familie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii