Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele CJ crede ca pe unii consilieri PD nu prea-i duce mintea

Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, incepe sa-i semene din ce in ce mai mult primarului Constantin Cibu, in ceea ce priveste atitudinea fata de consilierii care-l enerveaza. Daca pina de curind, numai primarul isi exprima deschis convingerile despre inteligenta - mai bine zis, lipsa de inteligenta a celor care aveau alte opinii decit el, catalogindu-i drept "timpiti", "cretini" etc. -, mai nou, s-a molipsit de boala aceasta specifica celor care ocupa temporar functii inalte si seful CJ. Stancu este convins ca toti cei care il contrazic si indraznesc sa exprime opinii diferite de ale lui sint niste prosti - el detinind monopolul inaltei inteligente - sau sint oameni de nimic, care se lasa cumparati. El si-a exprimat deschis parerea pe aceasta tema cind a fost vorba despre ziaristi, despre care comenta ca atit ii duce mintea, sint cumparati, sint manipulati, i-au cerut bani si pentru ca nu a vrut sa le dea, il ataca prin presa, in campanii murdare. Mai nou, insa, Stancu nu se fereste sa-i faca, mai mult sau mai putin pe sleau, prosti si pe consilierii care au pareri diferite de ale lui. De altfel, modul cum l-a gratulat in numeroase rinduri pe vicele CJ, Gheorghe Chiru, nu mai este un secret pentru nimeni.

"Atrageti asupra CJ niste semne de intrebare, datorita faptului ca se implica persoana Stancu Bunea in niste matrapazlicuri"

De citeva zile, odata cu dezbaterea publica privind preluarea aeroportului de la Ianca in administrarea CJ, Stancu s-a suparat si pe consilierii democrati, in special pe Mario Da'Ross, care a indraznit sa insinueze ca demersurile sefului CJ pentru preluarea aeroportului au in spate interesul personal. "Mintea dvs. nu-i capabila sa distinga lucrurile astea", "minti bolnave", "atit ii duce mintea pe unii" - a facut referire ieri, in plenul CJ, Gheorghe Bunea Stancu, la cei care au exprimat pareri contrare cu ale sale.
Ca de obicei, declaratia vicepresedintelui CJ, taranistul Gheorghe Chiru a fost cea care a pus jar pe foc: "Vedeti dvs., e o problema si cu aceasta licitatie, si ati imbrobodit-o, intr-un fel sau altul, de nici nu se mai stie; a fost anuntul pe data de 28, a fost inainte, a fost dupa? (...) Problema care ma deranjeaza pe mine si pe ceilalti este ca in ultimele 24 de luni, daca va uitati la cistigatorii de licitatii, sint aceiasi. Din cauza asta ati generat aceste discutii permanente care vizeaza CJ. Spuneti ca tot timpul e cineva care aduce atingere imaginii CJ, dar dvs. sinteti cel care provocati discutii si banuieli. S-a pus tot mai mult semnul acesta de intrebare in dreptul dvs. si al nostru, al CJ, pentru ca se intimpla o data, de doua ori, dar ce dracu', sint doar cinci firme care participa la licitatii, trei merg mina moarta si doua cistiga toate licitatiile? Din cauza asta si asupra proiectului preluarii aeroportului de la Ianca planeaza suspiciuni. Nu stiu cum Dumnezeu reusiti sa atrageti aceste suspiciuni asupra CJ!".
Enervat de declaratiile acide ale vicelui Chiru si incapabil sa le combata cu argumente logice, ca de obicei, Stancu a amenintat cu regulamentul: "Daca nu vorbiti la subiect, ma faceti sa scot regulamentul!". "Puteti sa scoateti si altceva, daca aveti!", a replicat Chiru.
In continuare, Stancu l-a pus la punct, fara a-i da numele in mod explicit, si pe consilierul democrat Mario Da' Ross, comentind citeva declaratii facute de acesta, in urma cu citeva zile: "Probabil ca sint unii dintre noi care, neavind altceva de discutat la conferintele de presa, discuta tot felul de subiecte de-astea, care dau o imagine negativa CJ". Stancu a mai comentat ca "atit ii ducea mintea" pe unii, sa spuna ca Braila nu are traditie in legumicultura, cind atitia oameni care cunosc bine situatia - printre care l-a amintit pe directorul Directiei Finantelor Publice si s-a numarat si pe el, personal - stiu ca lucrurile stau cu totul altfel.
In mod surprinzator, desi Stancu a lasat sa se inteleaga foarte clar ca, in opinia sa, pe Mario Da'Ross nu-l duce mintea cine stie ce, consilierul judetean nu l-a pus la punct de seful CJ, ci a precizat doar ca isi mentine suspiciunile cu privire la adevaratul interes al lui Stancu, in preluarea aeroportului. Da'Ross a reiterat ideea, enuntata la finele saptaminii trecute, intr-o conferinta de presa, ca este nevoie de un studiu de oportunitate si o estimare a costurilor pesupuse de preluarea si intretinerea aeroportului de la Ianca, de catre CJ.

Calul de dar nu se cauta la dinti

Restul consilierilor, asa cum era de asteptat, au sustinut initiativa lui Stancu, fiind de parere ca aceasta este benefica pentru judet. Evident, pe acestia ii ducea mintea, in opinia presedintelui CJ. Iata si la ce:
* Petru Ganciu, consilier judetean PNL - "Mi se pare normal sa avem o structura care, printr-o investitie a noastra sau una privata, sa creeze pentru zona noastra un plus, in domeniul economic".
* Petre Candidatu, consilier judetean independent - "Aceasta propunere este mai veche, de vreo 7 ani, si a fost enuntata prima data de domnul Adrian Ritzinger. M-a deranjat pozitia pe care am citit-o in ziar, ca se pun mai presus alte banuieli, decit interesul pentru judet. Eu am lucrat la Ianca, cunosc bine acest aeroport, era foarte bine dotat si sint de acord cu propunerile pe care le-a facut ministerul ca, partial, blocul care este pentru locuinte sa se vinda celor care au lucrat la unitatea respectiva, hangarele sa fie preluate, dupa ce se dezafecteaza, iar pista sa fie folosita, la nevoie, de Ministerul Apararii".
* Ion Rotaru, consilier judetean PSD - "Sigur, pentru orice activitate si pentru orice afacere pe care o pornesti, trebuie sa realizezi un studiu de oportunitate, ca sa stii incotro te indrepti. Dar as pleca si de la un alt rationament: noi avem acolo o oportunitate, aeroportul de la Ianca, si-n loc s-o valorificam, incepem s-o intoarcem pe toate partile, sa vedem cit e de frumos calul de dar, daca are dinti, daca ne costa mult tainul si asa mai departe. Cred ca este un rationament corect si asta, dar ne aflam in faza in care nu putem sa intram in prea multe detalii in ceea ce priveste acest aspect. CJ obtine un profit aici, in sensul ca-si majoreaza propriul patrimoniu si creeaza oportunitati de dezvoltare, de locuri de munca, oportunitati pentru investitorii pe care-i tot cautam".
In final, cu majoritate de voturi, consilierii si-au dat acordul pentru preluarea aeroportului in administrarea CJ. Singurii care s-au abtinut au fost consilierii PD si cei ai PNTCD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii