Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele CJ Braila nu lasa zona cartierului Siret, la cheremul Galatiului

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu are de gind sa renunte la lupta pentru rezolvarea situatiei privind cele 1.000 de hectare preluate in administrare de catre Consiliul Local Municipal Galati, unde vecinii nostri construiesc blocuri fara a avea nici o autorizatie de la autoritatile brailene. Dupa ce Stancu a denuntat ca "injust" si "nelegal" acest transfer de teren, de pe raza unui judet, in administrarea unei autoritati tinind de alt judet, acum, el vrea sa puna piciorul in prag si sa obtina certificarea oficiala a faptului ca taxele si impozitele se platesc la Braila, iar autorizatiile de constructie se emit tot de catre autoritatile brailene. Stancu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca mai are de obtinut un singur document, de mare importanta, dupa care va putea ataca in forta, pe aceasta tema: "Punctul nostru de vedere este cel pe care l-am enuntat de atitea ori, si anume ca pe jurisdictia judetului Braila nu pot emite autorizatii de constructie altii decit cei in drept - in cazul nostru, Consiliul Judetean. Jurisdictia este a judetului Braila pina la Siret, iar ceea ce s-a facut in cartierul Siret, din punctul nostru de vedere, nu este pe lege. Noi am facut o adresa catre Inspectoratul Teritorial in Constructii, cerindu-le sa ne spuna si noua care este situatia. Am vazut, intimplator, niste blocuri aparind la marginea Galatiului, dar dincoace de Siret, si am intrebat si eu, daca ei sint pusi sa vegheze la ceea ce inseamna constructii noi in judetul Braila, ce au facut, din punctul asta de vedere. Asa, mi s-a spus "Pai, nu stiti cine era la putere?". Pe mine nu ma intereseaza cine era la putere, noi vorbim despre politica aici, noi vorbim despre un act de injustitie care s-a facut Brailei".

"Imi lipseste un document de acolo, si apoi, altfel discutam"

Stancu admite ca a purtat mai multe discutii cu oficiali galateni si a crezut ca s-a ajuns la o intelegere, dar, mai nou, a observat ca aceasta nu este valabila decit la punctele care le convin vecinilor nostri, iar, in rest, ei nu o respecta. Mai mult, presedintele CJ a lasat sa se inteleaga ca ar avea semnale ca unele persoane chiar spera sa vinda terenuri din suprafata respectiva, ceea ce i se pare chiar culmea: "Am ajuns la o intelegere, pina unde le convine lor, dar cind nu le mai convine lor, nu mai avem o intelegere. Deocamdata, noi trebuie sa mai stam putin, ca mai avem ceva de rezolvat in zona aia, acolo, dupa ce o sa am eu toate documentele, si abia dupa aceea atacam frontal. Imi lipseste un document de acolo, si apoi, altfel discutam. Eu am vorbit cu domnul prefect vineri, si a ramas ca in maxim doua saptamini sa avem o intilnire la acelasi nivel cu Galatiul, pentru a rezolva pe cale amiabila aceasta situatie. Ei invoca faptul ca au cheltuit niste sute de miliarde de lei, pentru canalizarile care au fost facute acolo, noi invocam faptul ca este nedrept sa i se ia Brailei o mie de hectare si, mai mult, s-ar putea sa se si vinda din el. Este nedrept ca municipiul Galati sa emita hotariri de constructie pe teritoriul judetului Braila si, mai mult, este total ilegal, deci n-are nici un temei. Daca ne luam strict dupa ce zice legea, acele constructii ar trebui demolate, dar noi nu avem asemenea pretentii, nu sintem absurzi, de aceea si dorim sa ne intilnim, sa discutam si sa ajungem la o cale de mijloc, benefica ambelor judete. Mai mult, ei nu au voie sa faca decit locuinte sociale si constructii de utilitate publica, nu sa faca ei orice Selgros-uri pe acolo".
Stancu a refuzat ca comenteze ceva in plus, in privinta zvonurilor ca ar exista interese, in vinzarea terenului dat doar spre administrare Galatiului, si nicidecum in proprietate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii