Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele Cibu si-i pune iar in cap pe liberali

La circa doua luni dupa ultimele tensiuni pe tema impunerii de la centru a candidaturii fostului democrat Horia Vasioiu, in numele liberalilor, la alegerile parlamentare, filiala braileana a PNL Braila fierbe din nou. Noul motiv de discutii il constituie manevrele pe care le face presedintele Constantin Cibu, pentru ca mandatul de consilier, la care renunta in favoarea calitatii de senator, sa revina colegei sale, Carmen Ionescu. Manevrele despre care vorbesc surse din interiorul PNL sint necesare dat fiind ca, potrivit listei candidatilor liberali la Consiliul Municipal Braila, mandatul lui Cibu ar trebui preluat de Marian Buesteanu, acesta fiind urmat de Nicoleta Barbieru, Daniel Prunau si abia a patra - Carmen Ionescu. Surse interne din partid sustin ca Cibu face presiuni asupra celor trei liberali aflati inaintea lui Ionescu, pe lista amintita, pentru a-i determina sa renunte "de bunavoie" la mandatul de consilier, pentru ca favorita liderului PNL sa-si faca loc in CLM. Mai mult, spun liberali care au dorit sa-si pastreze anonimatul, primii doi au fost amenintati pe fata ca vor fi dati afara din partid, daca nu se dau la o parte din calea lui Ionescu, cel de-al treilea, avocatul Daniel Prunau, care a mai fost consilier, pe finalul mandatului trecut, fiind mai cooperant, in sensul in care nu tine sa mai capete un nou mandat.
Intrebat daca este adevarat ca face presiuni asupra celor trei colegi de partid, pentru a renunta la mandatul de consilier municipal in favoarea lui Carmen Ionescu, presedintele Cibu nu a negat in mod clar acest lucru, ci a precizat ca "daca cei trei ar renunta la acest mandat, ar fi foarte bine, pentru ca oricum nu au facut nimic pentru partid".

"Nu ca-mi doresc acest mandat, dar cred ca sint o persoana potrivita pentru functia de consilier"

Contactata telefonic, Carmen Ionescu ne-a declarat ca are motive intemeiate sa-si doreasca un mandat de consilier si ca, in opinia ei, cu siguranta il merita mai mult decit cei trei colegi, care se afla inaintea sa pe lista: "Domnul Buesteanu a obtinut cele mai proaste rezultate pentru PNL in cartierul de care raspunde, Vidin, la toate alegerile. Doamna Barbieru, din cite stiu eu, la inceputul anului era membra PDL, iar domnul Prunau n-a fost niciodata interesat de mandatul de consilier. Nu ca-mi doresc acest mandat, dar cred ca sint o persoana potrivita pentru functia de consilier. Intotdeauna am facut munca de teren, stiti ca inainte, unor astfel de oameni li se spunea activisti de partid, acum, nu stiu cum li se spune, dar asta am facut, ani de zile, pentru PNL. In plus, e vorba si de vechimea in partid, eu sint membra PNL de 6 ani, am facut acum 4 ani campanie electorala cu Dan Sabau, cind altii au plecat, iar acum, am facut campanie electorala cu domnul Cibu. Acum 4 ani am scos un senator, acum am scos un deputat si cred ca peste 4 ani voi scoate un nou senator, de aceasta data, poate, o femeie. Sint liberala convinsa, mi-am vazut in tot acest timp de jucariile mele, am adus voturi pentru partid in cartierul Hipodrom, m-am expus, pentru ca am afisat in geamurile farmaciei mele materialele electorale ale PNL, chiar daca am pierdut financiar, pentru ca au existat cetateni care tineau cu alte partide si care nu au mai venit la farmacia mea sa cumpere medicamente, dar am facut-o pentru partid. Munca mea deranjeaza pe cineva, pina la urma? Nu mai spun ca am fost si consilier municipal, pe final de mandat si deci, am ceva experienta in acest domeniu. Eu am adus voturi pentru PNL si aduc voturi si acum si asta o stiu toate taberele".
Potrivit informatiilor pe care le detinem, presedintele PNL Braila este pe punctul de a declansa un alt mare scandal, care s-ar putea lasa cu numeroase demisii. Cibu incearca, deocamdata, sa-si convinga cu vorba buna colegii cu influenta in organizatie sa accepte instalarea celei care a fost inamicul public nr. 1 al PNL-ului timp de 4 ani de zile, fosta democrata DanielaVasioiu, in postura de presedinte al organizatiei municipale liberale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii