Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prescolarii au invatat ce inseamna un stil de viata sanatos

Cu prilejul Zilei Internationale a Alimentatiei Sanatoase, Gradinita "Dumbrava Minunata" a organizat, pe durata a doua zile, activitati extracurriculare si educative sub sloganul "Decide pentru o viata sanatoasa". Obiectivul principal al actiunii a constat in dezvoltarea atitudinilor si comportamentelor adecvate promovarii unui stil de viata sanatos. Ieri, in sala de festivitati a Gradinitei "Dumbrava Minunata", prescolarii au facut echipa cu educatoarea Mirela Popa -consilier educativ, Mihaela Antonescu - reprezentantul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, dr. Ionica Grigore - Directia de Sanatate Publica, Elena Tatu - asistenta medicala, Nuta Mazilu - directorul gradinitei si educatoarele de la grupele mari si mari pregatitoare. Pentru inceput, au vizionat impreuna filmele educative "Castelul Vitaminelor" si "Piramida Alimentelor". Reprezentantul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola le-a vorbit micutilor despre normele de protectie a mediului si valorificarea resurselor acestuia. "Brinzeturile gustoase, iaurtul care iti place tie si familiei tale pornesc toate de la laptele pe care fermierul il colecteaza de la vacile din ferma, iar ouale pe care le maninci la micul dejun si care se gasesc si in delicioasele prajituri si dulciuri sint adunate de la gainile din ferma", a spus Mihaela Antonescu prescolarilor.
Toata activitatea a fost presarata, din plin, cu frumoase momente artistice. Micutii au pregatit scenete, poezii, desene si colaje pe tema unei alimentatii sanatoase.
Marti, in cadrul aceleasi actiuni - "Decide pentru o viata sanatoasa", prescolarii alaturi de cadrele didactice au vizitat un supermarket din oras si au distribuit fluturasi.
In urma derularii actiunii, rezultatele asteptate sint schimbarea atitudinii fata de alimente si alimentatie si valorificarea informatiilor, in vederea practicarii unui stil de viata sanatos.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii