Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preotul prins cu o prostituata, suspendat de Episcopie

Aseara, parintele Iulian Stroiu, preot paroh in satul Latinu, a fost suspendatt, fiindca a apelat la serviciile unei prostituate minore.
Duhovnicul a fost surprins de ziaristii de la "Obiectiv" si judiciaristii de la Politia Municipiului, in timp ce inchiria o prostituata de 15 ani, de la proxenetul "Pacala" - individ arestat saptamina trecuta, dupa ce a fost prins in flagrant de politisti, primind bani marcati de la un reporter incognito.
"In cazul preotului de la parohia Latinu, acuzat de implicare intr-o fapta reprobabila din punct de vedere moral, conducerea Eparhiei a procedat la suspendarea numitului din slujirea preoteasca si a inaintat cazul spre cercetarea si judecata Consistoriului Eparhial, in conformitate cu rinduielile si legislatia bisericeasca", ne-a precizat, aseara, Biroul de Presa al Episcopiei Dunarii de Jos.
Preotul Stroiu a fost prins la prostituate de reporterii nostri si judiciaristii de la Politia Municipiului, care, de fapt, supravegheau locuinta proxenetului Marius Ionita, zis "Pacala".
"Se cade ca preotul sa fie fara de prihana, barbat al unei femei, treaz, intreg la minte, cuviincios, nebetiv" - asa a jurat in fata Sfintului Altar, parintele Stroiu. Teoretic, preotul este "omul lui Dumnezeu", aflat mereu in centrul atentiei credinciosilor, pentru a da exemplu. Tot el are darul de la Dumnezeu si chemarea sa arate calea care duce la Dumnezeu, calea vietii morale, fiind o personalitate bine conturata din punct de vedere moral. "Abaterea de la moralitate, de la credinta strabuna, poate prejudicia lucrarea de mintuire a credinciosilor. Inrobirea in pacate devine daunatoare vietii sufletesti nu numai a preotului, ci si a credinciosilor, si in acelasi timp, un lucru daunator societatii. Calitatea de conducator spiritual al crediciosilor il situeaza pe preot in viata social-obsteasca in fruntea vietii morale, ca un traitor real si exponent real al moralitatii, ca unul care ar trebui si trebuie sa fie virful piramidei morale", scria Protosinghelul Olivian Bindiu, in publicatia "Biserica Ortodoxa Romana", precizind ca "Preotul trebuie sa devina exemplu, model de urmat, deoarece exemplul vietii sale devine cel mai eficient mijloc de formare religios-morala a credinciosilor."
Ce exemplu a dat preotul din Latinu? Reamintim ca lunea trecuta, in jurul orei 22.00, la proxenetul "Pacala" au sosit doi clienti, cu "Dacia" nr. GL-22-PIU. Una dintre prostituate a urcat cu barbatii, iar masina a demarat in tromba, spre Calea Galati. Politistii si jurnalistii au pornit in urmarirea masinii. La intersectia strazii Scolilor cu bulevardul Independentei, cei trei au fost ajunsi din urma de un echipaj de la Siguranta Publica si trasi pe dreapta, pentru un control "de rutina", in urma caruia politistii au identificat persoanele. In momentul in care au solicitat documentele soferului si l-au intrebat pe acesta ce are de gind cu pustoaica, oamenii in uniforme au avut parte de o surpriza de proportii: pofticiosul de trufandale era preot. "Mergem si noi sa dam o "clanta"!", s-a spovedit parintele Iulian Stroiu.
Politistii au stabilit ca tovarasul de nebunii al preotului este un anume Mihai X., iar fata platita sa-i satisfaca pe acestia este Corina P., de doar 15 ani si jumatate. Preotul, amicul acestuia si prostituata au mers cu masina la Motel "Viky", unde au facut sex pina in zori. In timpul anchetei, minora a declarat ca preotul si prietenul acestuia, care achitasera 150 RON lui "Pacala", au solicitat-o pina la 4.00 dimineata. Fata a precizat, insa, ca preotul si amicul lui au impartit-o frateste, cite o partida, in timp ce celalalt astepta rabdator pe hol.
Ieri, dupa ce a fost suspendat din functie, preotul a refuzat sa discute cu reporterii nostri, invocind faptul ca pentru a deschide gura are nevoie de aprobare de la Episcopie.
Ginerele lui "Gruia", Marius Ionita, zis "Pacala", cel care i-a oferit parintelui copila de 15 ani, a fost arestat pe 19 ianuarie, in urma unui flagrant organizat de reporterii de la "Obiectiv" si judiciaristii de la Politia Municipiului, urmat de o descindere spectaculoasa, iar acum risca ani grei de temnita, fiindca mai avea un dosar la Parchet, pentru comiterea aceleiasi infractiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii