Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preotul comunităţii va boteza al treilea copil al fiecărei familii

• decizia a fost luată în cadrul întâlnirii de suflet a protopopilor cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, la începutul acestui an • totodată, fiecare al patrulea copil din parohie va fi încreştinat de protoiereu, iar al cincilea copil de către însuşi ierarhul Dunării de Jos • anul acesta, va fi editat un album cu preoţii din Brăila şi Galaţi care au mai mult de patru copii

 

Proclamat drept “Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor” şi “Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români”, 2020 a început prin tradiţionala întâlnire de suflet a protopopilor din judeţele Brăila şi Galaţi cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Potrivit părintelui Rareş Bucur, consilier pe probleme de comunicare media în cadrul Eparhiei Dunării de Jos, în cadrul întâlnirii, părintele vicar administrativ Ionel Rotaru a făcut o prezentare a activităţilor desfăşurate în Eparhia Dunării de Jos în 2019, an dedicat satului românesc şi în care preotul s-a dovedit a fi “farul şi liantul pentru redescoperirea şi promovarea valorilor tradiţionale strămoşeşti”.

În continuare, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre prietenia sfântă existentă, în urmă cu secole, între Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Grigore de Nazianz - modele demne de urmat de către preoţii de astăzi - şi a prezentat mai multe apariţii editoriale de interes pentru slujitorii sfintelor altare.

Demn de remarcat este faptul că, în cadrul întâlnirii, au fost creionate primele proiecte propuse a fi implementate în anul 2020 la nivelul parohiilor, protoieriilor, mănăstirilor, şcolilor teologice şi Centrului Eparhial al Dunării de Jos, “pe temele de reflecţie propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”.

“În contextul anului omagial 2020, între proiectele propuse pentru a fi implementate se numără încreştinarea fiecărui al treilea copil al familiei din fiecare parohie de către preotul acelei comunităţi, în calitate de naş, al patrulea copil de către preotul protoiereu, iar cel de-al cincilea copil de către chiriarhul Dunării de Jos. Totodată, a fost anunţată şi publicarea unui album cu preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos care au mai mult de patru copii”, precizează părintele consilier Rareş Bucur.

Decizia luată - benefică din punct de vedere social - la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos este una fără precedent, cel puţin în judeţul Brăila.

Părintele Arhiepiscop le-a mulţumit preoţilor din eparhie pentru lucrarea pastorală desfăşurată în anul 2019, îndemnându-i, totodată, să continuie şi în acest an “cu râvnă şi cu dedicare”, frumoasa misiune încredinţată. 

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii cu preoţii din Galaţi şi cu protoiereii din judeţele Galaţi şi Brăila, ierarhul a conferit Ordinul eparhial “Vrednicia Andreiană” jurnalistului gălăţean Costel Crângan, coordonator regional al publicaţiei “Adevărul”, în semn de recunoştinţă pentru activitatea jurnalistică desfăşurată. Aceeaşi distincţie i-a fost conferită, de Crăciun, comandantului Ganizoanei Brăila, generalul de brigadă Vasile Ionescu.           

 

 
Categorie articol: 

Comentarii