Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preoţii de la Însurăţei, împreună cu 40 de credincioşi, au donat sânge

• joi, 17 septembrie, la îndemnul ÎPS Casian al Dunării de Jos, zeci de donatori - mireni şi preoţi - au “luat cu asalt” Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila • pe 27 august, alţi 30 de credincioşi, împreună cu mai mulţi preoţi, au donat sânge pentru a-şi ajuta semenii aflaţi pe patul de suferinţă

 

Zeci de credincioşi, însoţiţi de preoţi din cadrul Protopopiatului Însurăţei au donat, joi, sânge, în cadrul campaniei umanitare de proporţii iniţiată la nivelul întregii ţări de către Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit părintelui consilier Rareş Bucur, “În dimineaţa zilei de 17 septembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoţii din Protopopiatul Însurăţei, însoţiţi de credincioşi, au organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină, în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge”.

Astfel, nu mai puţin de 40 de credincioşi de toate vârstele, însoţiţi de preoţii de la parohiile de care aparţin, au bătut, joi, la uşa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Brăila, pentru a dona sânge, atât de indispensabil semenilor aflaţi în suferinţă.

Pe 27 august 2020, alţi 30 de credincioşi, însoţiţi de părintele protopop Mircea Băncilă şi de preoţi din cadrul Protopopiatului Brăila, au donat sânge în cadrul campaniei menţionate mai sus, aparatura necesară fiind asigurată de acelaşi Centru Regional de Transfuzie Sanguină, prin personalul specializat în recoltarea de sânge.

Cum în multe unităţi spitaliceşti stocurile de sânge sunt insuficiente, iar vieţile pacienţilor depind de lichidul dătător de viaţă primit de la donatori, prin acţiunea de joi s-a urmărit, totodată, identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge în mod regulat, pe tot parcursul anului, nu doar în cadrul unor campanii.

Potrivit pr. Rareş Bucur, campania de donare de sânge va continua, cu participarea tuturor protopopiatelor din Eparhia Dunării de Jos, respectiv parohiile şi credincioşii din judeţele Brăila şi Galaţi. Preoţii şi credincioşii îi îndeamnă pe brăileni să le urmeze exemplul şi să sară în ajutorul semenilor lor.
Categorie articol: 

Comentarii