Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiul III la olimpiada de limbă neoelenă pentru Brăila

Marta Vlad a venit în România la începutul acestui an şcolar, după ce a făcut şcoală timp de şase ani chiar în Grecia, unde a locuit împreună cu tatăl său. Ea studiază limba greacă de la şapte ani şi a ajuns astăzi la un nivel de invidiat chiar şi de către elevii mai mari. În Brăila studiază în continuare limba în cadrul şcolii Comunităţii Elene. La olimpiadă ea s-a remarcat între cei 94 de elevi calificaţi şi a luat premiul III. Marta a impresionat juriul atât de mult, încât Universitatea "Apollonia" din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, i-a oferit o bursă de studii. Profesorul său îndrumător este Evangelos Garopoulos. "În şcoală mai este un coleg care învaţă limba greacă la comunitatea din oraş şi el m-a îndemnat să merg la olimpiadă. Subiectele mi s-au părut foarte grele. Au fost cinci, între care texte de tradus, dar şi texte de compus, toate în limba greacă. Am obţinut 90 de puncte şi am reuşit să iau premiul III. Vreau să particip şi anul viitor, poate voi obţine mai multe puncte", a spus Marta Vlad.
Directorul Şcolii "Waldorf", prof. Ionuţ Budur, a explicat că este prima dată când şcoala pe care o conduce reuşeşte să obţină un premiu la o disciplină din planul de învăţământ. "Ea a venit din Grecia şi i-ar fi fost destul de dificil să se acomodeze în sistemul de învăţământ tradiţional. La noi a reuşit să-şi găsească drumul ei şi să obţină un asemenea rezultat cu care ne mândrim. Vrem ca la final de an şcolar să îi oferim şi o recompensă din partea Asociaţiei Părinţilor, pentru a valoriza eforturile ei şi să o ajutăm astfel să se integreze. Această performanţă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Inspectoratului, al inspectorului general Viorel Botea şi al celui de specialitate, Adrian Simion", a mai spus directorul Ionuţ Budur.
Şcoala "Waldorf" s-a mai remarcat la competiţii sportive, de majorete, şi acolo beneficiind se sprijinul constant al Danielei Rădulescu, membru în Consiliul de Administraţie al şcolii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii