Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiul I la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei pentru o elevă din Brăila

• este vorba despre Mihaela Florea, care urcă pe podiumul olimpiadei pentru al patrulea an la rând • proaspăt absolventă a Colegiului “Murgoci”, tânăra va rămâne în istoria Brăilei drept eleva care a participat în fiecare an de liceu la această olimpiadă, având în palmares trei premii I şi un premiu II • performanţele Mihaelei nu se opresc aici, în luna iulie aceasta urmând să reprezinte România la Campionatul Mondial Microsoft Office din America

 

O nouă participare, un nou titlu de campioană! Mihaela Florea, proaspăt absolventă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, a câştigat premiul I la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei (OTI). Reuşita tinerei pregătită de prof. Paul Pruş este cu atât mai mare cu cât ea s-a calificat în fiecare an de liceu la această olimpiadă, fiind de fiecare dată pe podium: clasa a XI-a - premiul I, clasa a X-a - premiul II, clasa a XI-a - premiul I şi clasa a XII-a - premiul I. Cu acest palmares, Mihaela scrie istorie pentru Brăila, devenind prima elevă care reuşeşte să participe patru ani la rând şi să fie laureată la fiecare ediţie. Iar ediţia de anul acesta a fost preferata ei, mai ales că subiectul de concurs s-a bazat pe fenomenul “Urzeala tronurilor”.

“În fiecare an se alege o temă comună pentru toate clasele, la toate secţiunile. Şi ediţia aceasta a fost «Anul cărţii, anul lecturii». La naţională ne-a căzut despre «Urzeala Tronurilor» şi eu sunt mare fan şi m-am bucurat maxim de acest subiect”, ne-a spus Mihaela.

Tânăra ne-a povestit că participă la olimpiade încă din gimnaziu, ea reprezentând Brăila şi la trei ediţii ale Olimpiadei Naţionale de Tehnologie. Având aşadar experienţa a şapte naţionale, absolventa mărturişeşte că olimpiadele au ajutat-o să se dezvolte, şi cu fiecare rezultat să devină mai motivată să facă performanţă şi la materiile de la şcoală.

“Olimpiadele m-au ajutat să mă dezvolt. Eu sunt şi o persoană destul de competitivă şi mereu încerc să învăţ cât de mult pot şi să fac cât mai bine în orice mă implic. Dar performanţă înseamnă mai mult decât o medalie sau o diplomă. Performanţa e mai mult despre tine şi îţi dă încredere că ştii să faci ceva bine, că e ceva la care te pricepi. Olimpiadele m-au ajutat şi să ies din zona mea de confort şi cred că aş fi fost cu totul alt elev dacă nu aş fi participat la aceste concursuri. Pentru că m-au motivat foarte mult să muncesc şi pentru materiile de la şcoală. Când veneam de la olimpiadă îmi spuneam că dacă am putut acolo să am un rezultat bun o să pot să am o notă bună şi la testul la mate sau la germană. Iar pentru tot parcursul meu din liceu ţin să îi mulţumesc domnului profesor Paul Pruş, care m-a susţinut. Le mulţumesc părinţilor foarte mult. Ei au fost suportul meu moral, mi-au sprijinit mereu alegerile, iar pentru asta le sunt recunoscătoare. Mulţumesc şi profesorilor de la liceu şi prietenilor. Fără ei n-aş fi putut să fiu cine sunt acum”, ne-a declarat aceasta.

Dincolo de pasiunea cu care vorbeşte despre OTI, Mihaela are însă şi un lucru care o supără când vine vorba despre această competiţie, referindu-se la faptul că mulţi o încadrează la categoria “şi altele”.

“Mă deranjează foarte tare că TIC-ul este pus la un loc cu desenul, muzica, religia, adică nu învăţăm, nu ne pasă de ea. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar fiecare olimpiadă are frumuseţea ei, nivelul ei de dificultate şi ar trebui tratate toate la acelaşi nivel. Inclusiv olimpiada de tehnologie era încadrată la «şi altele». Doar că la ambele învăţăm chestii interesante şi folositoare. Plus că tehnologia devine din ce în ce mai importantă în lume şi în toate domeniile până la urmă”, este de părere aceasta.

 

Calificată la Campionatul Mondial Microsoft Office din America

 

După ce va susţine examenul de bacalaureat, mai precis în perioada 28-31 iulie, Mihaela Florea va reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la secţiunea Excel, care va avea loc la New York. Va fi pentru a doua oară când tânăra participă la acest campionat, anul trecut ea reuşind performanţa de a ocupa locul 4 mondial la secţiunea Power Point.

Şi pentru că tot vorbim de performanţe, trebuie precizat că Mihaela a obţinut titlul de Microsoft Office Specialist şi Visual Design Specialist, urmând să obţină şi certificatul de Dreamweaver (crearea site-uri web). Mai trebuie punctat că Mihaela a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie, iar din toamnă va studia Computer Science la Universitatea din Southampton.

Însă chiar dacă va pleca din România, Mihaela vrea să lase ceva în urmă pentru elevii care vor să participe la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei.

“Vreau să pun tot ceea am lucrat şi toate informaţiile pe care eu le am legate de această olimpiadă pe un drive şi să le dau mai departe celor care vor veni după mine, iar ei să le folosească şi olimpiada să nu fie uitată”, conchide tânăra.

 

Felicitări olimpicei şi prof. îndrumător!
Categorie articol: 

Comentarii