Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiu special la Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie

• laureata Brăilei la această competiţie este Cristina Erika Ciobanu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”

 

Brăila are o câştigătoare şi la Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie! Cristina Erika Ciobanu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”, a obţinut un premiu special la competiţia care s-a desfăşurat la Timişoara. Aflată pentru prima dată la o naţională, Cristina, care este pregătită de prof. Maria Ţino, ne-a spus că emoţiile au încercat-o pe tot parcursul olimpiadei, însă a reuşit să le gestioneze şi în final să se numere printre câştigători.

“Un oraş foarte frumos, o atmosferă frumoasă la olimpiadă şi, bineînţeles, emoţii peste emoţii, de la început şi până la final. A fost greu, dar fiind olimpiadă naţională era nornal să avem un subiect dificil pentru că de aceea ne-am dus acolo. Am fost mulţi copii şi a fost un fel de «bătaie» pe locuri, cei de la categoria mea au avut note destul de bune şi chiar a fost competiţie. A fost o experienţă extraordinară şi mă bucur că am reuşit să iau un premiu. La anul nici nu se pune problema să nu particip şi mi-am dat seama că prin participarea la această olimpiadă, care este specifică profilului, mi se potriveşte meseria de dascăl şi chiar m-a făcut să am mai multă încredere în ceea ce vreau să fac”, ne-a mărturisit Cristina.

Aşadar, olimpica s-a convins că menirea ei este să fie la catedră, în urma acestui premiu ea fiind deja admisă la facultate.

“Eu vreau să fiu educatoare. Cred că este o meserie care mă defineşte, care se pliază pe personalitatea mea şi aş vrea să fiu un cadru didactic care să îmbine pasiunea cu munca pentru că asta este cel mai important. O clasă de elevi îşi dă seama atunci când profesorul face asta cu plăcere sau vine la oră doar ca să vină. Şi aş vrea să organizez cât mai multe activităţi extraşcolare pentru că cei mici rămân şi cu acea plăcere pe care au avut-o în desfăşurarea activităţii, dar şi cu ceva informaţii în minte. Mulţumesc doamnei profesoare pentru că m-a sprijinit, mi-a spus ce trebuie să învăţ, m-a susţinut în totalitate şi a ştiut să mă ambiţioneze pentru că, sinceră să fiu, am avut şi momente de slăbiciune în care m-am gândit că n-o să fie bine. De asemenea, trebuie să îi mulţumesc mamei şi surorii mele pentru că ele au fost în fiecare zi cu încurajările şi mi-au dat încredere ca să pot să reuşesc”, conchide aceasta.

Felicitări olimpicei şi profesoarei îndrumătoare!

 
Categorie articol: 

Comentarii