Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiu pentru promovare în Liga I: 2 milioane de lei, de la Consiliu Local, pentru Gloria Bistriţa

Clubul de fotbal Gloria Bistriţa a primit, joi, încă un milion de lei de la bugetul local al Bistriţei, deoarece a promovat în Liga I, în felul acesta alocarea bugetară pentru gruparea sportivă ajungând la două milioane de lei. Proiectul de alocare a unui milion de lei către clubul Gloria Bistriţa, propus de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a fost aprobată, joi, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, cu 17 voturi "pentru". La şedinţă au participat toţi cei 21 de consilieri municipali.
Consilierul municipal Alexandru Toniuc de la Partidul Ecologist Român (PER) a anunţat că se abţine de la votarea acestui proiect. "Activitatea clubului trebuie sprijinită, modalitatea folosită, prin acest contract, este cea potrivită. Legat de sumă, nu am niciun fel de comentarii, dacă dăm un milion înseamnă că ne permitem. Aş fi contribuit, dacă aş avut posibilitatea, la unele îmbunătăţiri. Interesul este să-i sprijinim pe jucătorii tineri. Clubul se plânge că are insuficiente suprafeţe de joc, poate putem să-i ajutăm mai mult, dar să ştim sigur că rămân ale lor şi nu le folosesc pentru alte afaceri. Clubul Gloria a avut terenuri şi le-a înstrăinat", a spus el.
Toniuc a precizat că nu e normal ca majoritatea banilor alocaţi de la bugetul local al Bistriţei să se ducă pe onorarii, fond de premiere şi consultanţă. "Puteam sublinia mai mult interesul public. Dacă tot dăm bani pentru fond de premiere, puteam cere ca acest fond de premiere să fie folosit pentru jucătorii locali. Dacă vrem performanţă, trebuie să ne interesăm de activitatea copiilor, juniorilor. Mai repede aş fi plătit transport, cazare şi masă decât să fiu în aceeaşi oală cu nişte geambaşi de jucători. Modul în care se fac plăţile în lumea fotbalului e destul de dubios. Interesul publicului local trebuie să fie mai bine marcat", a declarat el.
Clubul Gloria Bistriţa a mai primit încă un milion de lei în luna februarie, când Consiliul Local Bistriţa a votat bugetul pe anul în curs. CL a decis atunci că Gloria Bistriţa va mai primi un milion de lei doar dacă echipa promovează în Liga 1. În această vară, la finalul sezonului 2011/2012, Gloria a revenit în prima ligă.

 
Categorie articol: 

Comentarii