Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul palestinian sustine ca depune eforturi pentru rezolvarea crizei

Premierul palestinian Ismail Haniyeh, lider al miscarii Hamas, a declarat, vineri, ca depune eforturi pentru rezolvarea crizei provocate de rapirea unui soldat israleian si a cerut Israelului sa puna capat ofensivei armate din Fisia Gaza, relateaza Reuters.
"Colaboram cu presedintele (Mahmud Abbas) si cu fratii nostri egipteni, pentru a pune capat acestei situatii intr-un mod corect si potrivit, insa escaladarea militara israeliana complica situatia', a spus Haniyeh, la rugaciunea musulmana de vineri.
"Agresiunea trebuie sa inceteze, pentru a nu complica si mai mult situatia", a adaugat el.
Haniyeh nu a anuntat nici un fel de conditii pentru eliberarea militarului israelian, rapit duminica de militanti palestinieni.
Premierul palestinian a aparut in public vineri pentru prima data de la producerea incidentului. Aripa armata a miscarii Hamas a luat parte la raidul de duminica, insa guvernul palestinian sustine ca nu are nici o legatura cu operatiunea.
"Exista o alianta pagina impotriva poporului palestinian, care vrea sa umileasca poporul palestinian si sa distruga guvernul. Nu vor fi facute concesii", a spus Haniyeh. "Credem ca agresiunea asupra poporului nostru merge dincolo de problema soldatului capturat", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii