Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul desemnat propune un Guvern de 14 ministere, din tehnocraţi şi membri PDL

Din echipa lui Croitoru fac parte Bogdan Aurescu la Externe, Mihai Şeitan la Muncă, Familie şi Protecţie Socială, Daniel Funeriu la Educaţie, Vasile Blaga la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Radu Berceanu la Transporturi şi Comunicaţii, Adriean Videanu la Economie şi Comerţ, Gheorghe Pogea la Finanţe, Cătălin Predoiu la Justiţie, Cristian Vlădescu la Sănătate, Teodor Paleologu la Cultură.

Emeric Florin Şaghi este propunerea pentru MAI, Mihai Stănişoară păstrează portofoliul Apărării, Sulfina Barbu revine la Mediu, Adrian Rădulescu preia Agricultura şi Dezvoltarea Rurală.

Premierul desemnat spune că şansele Guvernului de a trece sunt relativ mari

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a apreciat vineri că şansele echipei guvernamentale pe care a format-o de a trece de un vot în Parlament sunt destul de mari, el susţinând că Parlamentul va vota nu numai din perspectivă politică, ci şi economică.

Lucian Croitoru a declarat că, după refuzul PSD, PNL şi UDMR de a-l susţine, a primit asigurări de la preşedintele Traian Băsescu că va avea susţinerea parlamentară necesară. "M-am reîntâlnit cu PDL care mă susţine şi cu preşedintele României. Am primit asigurări atât de la PDL, cât şi de la preşedinte că, având în vedere împrejurările economice actuale voi fi investit de o majoritate parlamentară. A fost un semnal bun pentru mine să acţionez în continuare şi să formez o echipă guvernamentală apelând la oameni capabili", a spus Croitoru.

Întrebat la cât estimează şansele sale de a fi investit de către Parlament ca prim-ministru, Croitoru a răspuns: "Deşi aparent foarte multe prognoze, analize, diverse verdicte date de analişti ne creditează cu şanse mici, eu cred că sunt destul de mari datorită faptului că cei care au dat o şansă mică au judecat dintr-o perspectivă eminamente politică. Eu nu sunt politician şi nu intenţionez să păşesc pe tărâmul politicii, logica mea este una economică şi financiară. Cred că Parlamentul va judeca şi din perspectivă politică, dar şi din perspectivă politică şi financiară."

Prim-ministrul desemnat a apreciat că datorită acestor considerente, cabinetul său poate spera la un vot favorabil în Parlament. "Şansele sunt relativ mari, nu relativ mici cum sunt prezentate de diverşi analişti", a conchis Croitoru.

Geoană: Propunerile lui Croitoru sunt "plombe" puse în jurul greilor din PDL.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că propunerile pe care premierul desemnat Lucian Croitoru le-a făcut pentru echipa sa guvernamentală sunt doar nişte "plombe" puse în jurul greilor din PDL, nişte "tinerei care se lasă ademeniţi de o ofertă de trei zile".

Geoană a apreciat că numele de tehnocraţi anunţate de Croitoru pentru conducerea unor portofolii din guvernul Croitoru "sunt nişte plombe puse în jurul greilor din PDL." "Greii din PDL, cei cu îndemânare la alegeri, cei cu îndemânare la adunarea de resurse, cei cu îndemânarea la organizarea campaniei domnului Băsescu au rămas nestingheriţi pe poziţii, nu păcălesc pe nimeni," a spus preşedintele PSD Mircea Geoană. Liderul social-democrat i-a caracterizat pe tehnocraţii guvernului Croitoru ca fiind "câţiva tinerei care se lasă ademeniţi de o ofertă care nu conduce decât la o glorie de trei zile". "Cei care acceptă vor fi în faţa cadrelor TV timp de trei zile şi atât. Deci dacă doresc să îşi pună numele alături de domnul Băsescu şi de cei de la PDL, este o ţară liberă şi democratică," a mai spus Geoană.
Geoană a mai declarat că acest Guvern nu are şanse să treacă de Parlament şi că "rămâne cum am stabilit şi cum a votat Parlamentul, o majoritate care îl susţine pe domnul Johannis de o manieră extrem de clară şi unită."

Întrebat dacă, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale îşi va menţine propunerea ca primarul Sibiului, Klaus Johannis să fie premier, Geoană a spus că depinde de majoritate care se va forma după alegeri. "Mă voi sfătui cu partidele din majoritatea anunţată atunci şi vom decide împreună care este cel mai bun candidat pentru primul-ministru. Aş face exact aceeaşi eroare pe care i-o imputam domnului Băsescu azi, că în pofida unei majorităţi încearcă să impună un nume," a explicat Geoană. Totuşi, Geoană a precizat că Johannis rămâne un personaj eligibil, apreciind însă că ar fi necinstit să susţină că primarul Sibiului este cu siguranţă opţiunea sa şi după prezidenţiale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii