Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul britanic i-a criticat pe comandanţii care au avertizat în legătură cu Libia

"Există momente când mă trezesc, citesc ziarele şi îmi spun: 'Hai mai bine tu să lupţi, iar eu să vorbesc' ", a spus David Cameron.
"Am deplină încredere că putem menţine presiunea, putem menţine misiunea cât timp va fi necesar. Timpul este de partea noastră, nu a lui Gaddafi", a subliniat el.
Capacitatea forţelor aeriene britanice de a răspunde unor situaţii de criză este ameninţată, dacă operaţiunea militară din Libia nu se va încheia până la toamnă, a avertizat comandantul acestor forţe, relatează Sky News. Sir Simon Bryant a spus că operaţiunile din Libia şi Afganistan reprezintă o solicitare "uriaşă" asupra resurselor. "Dacă operaţiunea din Libia continuă dincolo de ce era prevăzut, atunci viitoarea capacitate a contingentului va fi erodată", a spus el.
De asemenea, Bryant a descris moralul trupelor sale drept fragil. Însă, el a insistat că forţele aeriene au resursele necesare pentru a continua operaţiunile.
Declaraţiile sunt conţinute de un document ce le-a fost prezentat parlamentarilor în mai.
Avertismentul vine după ce comandantul marinei militare, Mark Stanhope, a pus sub semnul întrebării sustenabilitatea actualelor operaţiuni. El a declarat că guvernul va trebui să ia "decizii dificile" legate de nivelul forţelor, dacă misiunea din Libia durează mai mult de şase luni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii