Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premieră. Teatrul brăilean va fi prezent cu 2 spectacole la Festivalul Național de Teatru

* la cea de a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București, care se va desfășura în perioada 18-27 octombrie 2019, Teatrul “Maria Filotti” va participa cu piesele TRUE WEST, de Sam Shepard, regia Vlad Cristache și BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill, regia Andrei și Andreea Grosu

 

 

Miercuri seara, pe 3 iulie 2019, criticul de teatru Marina Constantinescu, selecționerul unic și directorul  Festivalului Național de Teatru, a anunțat selecția națională a celei de-a 29-a ediții a FNT, care va avea loc între 18 și 27 octombrie 2019, la București. După o adevărată gală a celor mai bune spectacole din țară din ultimul an, Teatrul brăilean va fi prezent, în premieră din 1991 cu două spectacole.

Este vorba despre TRUE WEST, de Sam Shepard, regia Vlad Cristache și BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill, regia Andrei și Andreea Grosu. Reamintim că spectacolul Before Breakfast a mai fost în festival la Oradea și la  Sibiu, iar True West doar ce a avut premiera la Teatrul “Maria Filotii”, cu un succes răsunător.

Despre aceste realizări ale colectivului pe care îl conduce, Lucian Sabados, managerul teatrului brăilean, ne-a spus că dubla prezență a Teatrului “Maria Filotti” la festivalul din octombrie este o premieră pentru noi toți, actorii și spectatorii brăileni.

“Doar cinci teatre din țară au câte două spectacole la Festivalul Național de Teatru de la București. Felicitări colectivelor celor două spectacole și mai ales regizorilor, trei nume esențiale ale regiei românești din ultimii 8-9 ani!

Este succesul Teatrului, pe care îl dedicăm Spectatorului Brăilean și administrației locale, cea care ne susține în toate demersurile noastre! Dar, mai ales apropiatei Sărbători a celor 70 de ani de existență a Teatrului MARIA FILOTTI ca instituție profesionistă de spectacole! “

Felicitări și succes și managerului Lucian Sabados, regizorul spectacolului “Cafeaua domnului ministru”, care are premiera astăzi, 5 iulie 2019, de la ora 19.00, la Teatrul “Vasil Drumev” din Shumen, în Bulgaria, iar joi, pe 19 septembrie, va avea premiera internațională în cadrul Festivalului ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA !
Categorie articol: 

Comentarii