Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiati la Concursul "Ion Barbu - Dan Barbilian"

La sfirsitul saptaminii trecute, la Calarasi, s-a desfasurat Concursul National "Ion Barbu - Dan Barbilian" editia a XIII-a, la care au participat si elevi braileni. Competitia a fost structurata pe patru sectiuni: concurs de literatura romana pentru elevii de liceu, concurs de literatura romana pentru elevii din clasa a VIII-a, concurs tip Olimpiada Internationala de Matematica pentru elevii din lotul olimpic largit al Romaniei si al Republicii Moldova, concurs de matematica adresat elevilor de gimnaziu.
Concursul de literatura pentru elevii de liceu a constat in interpretarea unui text la prima vedere din lirica lui Ion Barbu, Lucian Blaga sau Tudor Arghezi. Braila a obtinut o mentiune prin eleva Mara Manea, din clasa a XII-a de la Colegiul "N. Balcescu", profesorul indrumator fiind Florentina Andronache.
La concursul de matematica adresat elevilor de gimnaziu brailenii au luat sapte distictii. Liviu Tapu, din clasa a VIII-a - Scoala "Mihai Eminescu", a obtinut locul II, Denis Turcu, din clasa a VII-a de la Colegiul "Balcescu", a luat premiul III, Alexandra Nicolae si Dana Ilie, din clasa a VIII-a de la Scoala "Fanus Neagu", Cristian Badescu si Cosmin Iacob, din clasa a VIII-a de la Scoala "Mihai Eminescu" si Teodor Onea din clasa a VIII-a de la Colegiul "Balcescu" au luat mentiune. Ei au fost pregatiti de profesorii: Nicolae Stanica, Adela Dimov, Daniela Tilinca, Gabriel Daniilescu si Fanica Fatu.
Profesoara de matematica Liliana Serban de la Scoala "Mihai Eminescu" si profesoara de limba romana Florentina Andronache au facut parte si din comisiile de evaluare fara sa corecteze lucrarile propriilor elevi.
La concursul de literatura pentru elevii din clasa a VIII-a, care a constat in redactarea unui eseu nestructurat, si la concurs tip Olimpiada Internationala de Matematica pentru elevii din lotul olimpic largit al Romaniei si al Republicii Moldova, Braila nu a cistigat nimic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii