Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiantii mediului de afaceri si-au primit coronitele la "Top-ul firmelor 2007"

Firmele brailene cu cele mai bune rezultate economice in anul 2007 au fost premiate, joi seara, in cadrul unei festivitati organizate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila, la Teatrul Maria Filotti".
Cea de a XV-a editie a "Top-ului firmelor brailene" a reunit in Sala de Conferinte a teatrului peste 150 de persoane, in marea lor majoritate oameni de afaceri, dar si reprezentantii la virf ai administratiei locale si oameni politici.
"Sintem onorati sa premiem elita firmelor brailene, cu performante deosebite, care demonstreaza potentialul economic al judetului nostru si care va genera cu siguranta, competitori importanti si pentru editiile viitoare", a subliniat in alocutiunea rostita cu acest prilej presedintele executiv al Camerei brailene, Ioan Chiriacescu.
El a precizat ca metodologia de intocmire a Top-ului a fost imbunatatita, "anumite criterii au fost tratate cu larghete, astfel incit
sectorul intreprinderilor mici si mijlocii este mult mai bine reprezentat in clasamentul companiilor pe anul acesta".
Presedintele onorific al institutiei, Anica Nisioi, managerul firmei "Braiconf", a punctat faptul ca intregul mediu de afaceri traverseaza momente mai dificile din punct de vedere economic si i-a felicitat pe cei prezenti, dorindu-le totodata multa putere, pentru "ca ne asteapta o perioada extrem de grea, in viitorul care se intrevede".

"Doamne, ajuta-ma sa am de platit impozite, caci asta inseamna ca am avere..."

Premiantii au primit felicitari si din partea autoritatilor locale, reprezentate prin viceprimarul Doina Ciocan si prefectul Mihaela Marcu, ambele avind trecutul legat, intr-un fel sau altul, de mediul de afaceri local. "Este un moment emotionant pentru mine, in conditiile in care mai bine de 10 ani am facut parte din echipa Camerei de Comert", a declarat Doina Ciocan, fost sef al Departamentului "Relatii cu Agenti Economici, Strategii", din cadrul CCIA Braila. Din actuala postura, Ciocan le-a spus celor prezenti ca "noi, in administratia locala, traim din realizarile economice ale firmelor dumneavoastra".
La rindul sau, prefectul Mihaela Marcu a marturisit ca "am venit aici cu oarece nostalgie, pentru ca tot cam 10 ani m-am intilnit si eu cu o buna parte din cei prezenti aici, platitori de buna credinta de impozite si taxe". Fost director executiv adjunct al Directiei de Finante, Mihaela Marcu, le-a facut cunoscuta oamenilor de afaceri sintagma evreiasca "Doamne, ajuta-ma sa am de platit impozite, caci asta inseamna ca am avere", le-a multumit pentru modul in care "ati inteles sa miscati economia braileana" si, in pofida piedicilor cauzate de criza economica, si-a exprimat convingerea ca, "prin ambitie profesionala, veti reusi sa treceti peste aceasta perioada".

Premiantii

Potrivit datelor prezentate de Ioan Chiriacescu, din totalul de 11.363 agenti economici braileni inregistrati in 2007 la Registrul Comertului Braila, 8.028 au desfasurat activitate in 2007 si 614 firme au indeplinit conditiile si criteriile utilizate in Top pe primele 10 locuri. In ceea ce priveste podiumul top-ului, pe acesta au urcat 267 de firme, dintre care 48 sint firme membre ale Camerei brailene.
Indicatorii financiari utilizati sint cifra de afaceri neta, profitul din
exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane,
efortul de dezvoltare si eficienta utilizarii capitalului angajat.
Datele economice au fost preluate de la Directia Finantelor
Publice, datele de ordin legal ale firmelor sint furnizate de catre
Oficiul Registrului Comertului, iar veniturile din export sint puse la
dispozitie de catre Autoritatea Nationala a Vamilor, in baza
declaratiilor vamale ale firmelor in anul 2007.
"Trofeul de Excelenta" a fost atribuit unui numar de 25 firme care s-au clasat pe podium in ultimii cinci ani, respectiv Agrimon, Axa Motor, B.E.N Electroserv, Concivia, Enter 2, General Tehnic, Green Yard, Irmex, Istru, Marex, Nelisim Prod, Offset Grafic Serv, Optiven, R.B.C. Systems, Romnav, Sacomet, Sanco, Service Automobile Braila, Setcar, Simon's Comprod, Soroli-Cola, Tehnologic Grup, Ten Comprod, Titan Edilitara si Tracon.
Un numar de 53 de firme au primit Distinctii de Excelenta pentru situarea pe podium in ultimii trei ani.
Pe primele locuri in Top-ul exportatorilor s-au situat societatile Blazer, Enterprises et Co - filiala Braila, Promex, Agrom Import Export, Solo Textil, Sprut Impex, Com Miky Emport Export, Agrimon, Braiconf si Braila Ship Repair.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii