Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pregatirile intensive si interesul elevilor, secretul rezultatelor bune la tezele de la clasa a VIII-a

La clasa a VIII-a, rezultatele la tezele cu subiect unic au fost mult mai bune decat in anii trecuti. Mai mult, daca anul trecut in aceasta generatie erau 14 unitati scolare care obtineau rezultate sub 70%, anul acesta mai sunt doar patru unitati, numai doua fiind din oras, Scoala nr. 5 si Scoala "Spiru Haret". Secretul, pregatirile intensive si interesul elevilor.

Cresteri spectaculoase ale procentelor de note peste cinci

Unele scoli au reusit sa obtina rezultate mai mult decat onorabile fata de procentele de anul trecut. Din acest punct de vedere, cel mai bine se situeaza Scoala "G. Cosbuc", care de la 67% note peste cinci anul trecut, anul acesta s-a reusit ca toti elevii sa obtina note peste cinci. La Scoala "I. L. Caragiale" procentul a urcat de la 69% la 86%, la "Moisil" de la 69% la 94%, la Grupul Scolar "Saligny" a crescut de la 65% la 98%, iar la Scoala nr. 24 de la 48% la 95%. Directorul Marita Breaban, de la Scoala "Cosbuc", a spus ca in acest an a schimbat incadrarea, acum elevii avand profesori titulari la ambele discipline, romana si matematica si ca s-au facut pregatiri, iar elevii si parintii au devenit mai responsabili. Aceeasi responsabilizare fata de greutatea tezelor a dat-o drept motiv pentru rezultatul mai bun si conducerea de la "Moisil".

Profesori foarte bine pregatiti - rezultate bune

La clasa a VIII-a, elevii au dat teza si la istorie sau geografie, iar la aceste discipline rezultatele au depasit asteptarile. Profesorii considera ca la aceasta situatie au condus si subiectele deosebit de usoare pe care le-au primit elevii, in special la istorie. La "Balcescu", toti elevii, indiferent ce disciplina au ales au luat note maxime. Numar mare de note maxime la geografie s-au mai obtinut la: "Eminescu" - 35, "Al. I. Cuza" - 19, "Fanus Neagu" - 18, Rosiori - 17, iar la istorie cel mai bine stau scolile: "Creanga" - 35, "Bancila" - 15, "Cuza" - 14, Tufesti nr. 1 - 19, Ulmu - 17, Traian - 17. Inspectorul de specialitate, prof. dr. Catalin Canciu, a precizat ca aceste rezultate foarte bune se datoreaza faptului ca in sistem nu mai sunt necalificati si profesorii isi fac meseria. "Este adevarat, nici subiectele nu au fost grele. Pentru un copil bun au fost jenant de usoare. La Scoala nr. 1 Tufesti este profesoara Florentina Dimache, care a fost detasata in anii trecuti in oras, a avut ore si la “Cerna”, este inscrisa pentru gradul I. La Rosiori am fost placut surprins de cum desfasoara orele profesoara Georgeta Soare. Avem profesori buni, care isi dau tot interesul. La Marasu, de exemplu, profesoara Ionica Burduhosu are licenta si pentru istorie si pentru geografie", a spus prof. dr. Catalin Canciu. Profesoara de istorie de la Scoala "Creanga", Teodora Nedelcu, a spus ca cele mai importante lucruri sunt: urmarirea programei indeaproape, pregatirea lectiilor mai mult in clasa decat acasa, rezolvarea de teste si lucrarea intensiv pe teste cu structura celor de la teza. Pregatirea pentru semestrul I a demarat la 1 octombrie, iar pentru semestrul II deja a inceput.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii