Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectura verifică situația adăposturilor de câini de la Tudor Vladimirescu

* chiar și așa, prefectul județului George Paladi a ținut să precizeze că

 nu a primit o plângere de la persoanele deranjate de cele două adăposturi pentru câini care funcționează în satul Scorțaru Vechi, situație în care procedura este una complicată * Paladi susține că mai multe instituții abilitate vor verifica situația, iar în urma celor constatate, Prefectura va emite sau nu, ordin de formare a unei comisii care va putea ulterior să intervină

 

Cele două adăposturi pentru câini care funcționează în două curți private din satul Scorțaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu și care i-au adus pe unii localnici în culmea exasperării, au intrat recent în vizorul prefectului județului Brăila. Mai exact, George Paladi a explicat că deși nu a primit o sesizare din partea localnicilor care s-au plâns în presă că nu au pic de liniște din cauza lătrăturilor permanente și că mirosurile provocate de zecile de câini strânși laolaltă sunt insuportabile, mai ales în zilele toride de vară, a luat decizia de a se autosesiza pentru a verifica situația.

Chiar și așa, trebuie subliniat că acest lucru nu înseamnă neapărat că se vor lua măsuri prea curând, deoarece procedurile, după cum a explicat prefectul, fiind vorba de proprietăți private, sunt extrem de greoaie.

“Noi am verificat în cadrul instituției noastre, dar nu avem nicio sesizare făcută. O să facem o autosesizare pe baza articolului care a apărut în cotidianul «Obiectiv - Vocea Brăilei», dar nu este suficient. Așteptăm răspunsuri de la primar, de la organele competente: DSV, Poliție și restul instituțiilor care trebuie să facă verificări. În funcție de informațiile care se concretizează și de măsurile pe care le vor lua dumnealor, vom face și noi o acțiune. Dar momentan, până nu avem toate informările acestea de la celelalte instituții, nu putem să luăm nicio decizie. Avem și noi anumite proceduri pe care trebuie să le respectăm”, a declarat Paladi.

Întrebat dacă va emite un ordin de prefect pentru realizarea unei comisii de control din care să facă parte Poliția, Jandarmeria, Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, așa cum a sugerat directorul DSV Brăila, Gicu Drăgan, că ar fi nevoie pentru a se interveni acolo, George Paladi a adăugat că acest lucru se va întâmpla doar dacă instituțiile amintite vor veni cu rezultate concrete care să justifice o asemenea acțiune.

Reamintim că, din grijă pentru câinii abandonați pe străzi câțiva iubitori de animale și-au transformat curțile proprietate personală din satul Scorțaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu, în adevărate canise, unde oferă adăpost pentru zeci de patrupede spre nemulțumirea unora dintre vecini. Aceștia se declară exasperați de zgomotul și mirosurile provocate de animale și au sesizat cazul redactorilor “Obiectiv - Voce Brăilei”.

 
Categorie articol: 

Comentarii