Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectura ia atitudine: prezenţă activă a poliţiştilor şi jandarmilor în şcoli şi în zona adiacentă

* după incidentul violent din faţa Colegiului ”Murgoci” produs marţi, la Prefectura Brăila s-a organizat o şedinţă operativă, cu participarea poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor locali şi reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar * pentru prevenirea faptelor violente, poliţiştii şi jandarmii au fost puşi la muncă, în sensul unei prezenţe mai active în zona şcolilor * directorii unităţilor de învăţământ au obligaţia de a anunţa imediat orice incident

 

 

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cei ai Poliţiei Locale şi jandarmii, au obligaţia de a acţiona mult mai intens în zona unităţilor de învăţământ, tocmai pentru a preveni incidentele violente în genul celui produs în faţa Colegiului Murgoci. Directorii unităţilor de învăţământ au obligaţia de a anunţa imediat orice astfel de eveniment.

Instituţia Prefectului a convocat, joi, o şedinţă operativă cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, ai Poliţiei Locale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, precum şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Colegiului Naţional Ghe. M. Murgoci, în contextul incidentului violent petrecut marţi, 21 ianuarie, în faţa unității de învățământ. „Scopul acestei întâlniri a fost acela de a identifica vulnerabilităţile care au putut conduce la producerea acestui incident, astfel încât să crească gradul de siguranţă în şcoli şi să se prevină delicvenţa juvenilă în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Astfel, în ceea ce priveşte structurile MAI şi de ordine publică, s-a decis asigurarea unei prezenţe cât mai active a poliţiştilor şi jandarmilor în şcoli şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi intensificarea acţiunilor de patrulare în zonă”, se arată în comunicat transmis de Prefectura Brăila.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, s-a dispus respectarea cu stricteţe de către directorii unităţilor de învăţământ, a regulamentelor de ordine interioară, care interzic printre altele, părăsirea incintei unităţii şcolare în pauze, un capitol încălcat de către unii elevi. Totodată, s-a transmis responsabilizarea directorilor cu privire la transparenţa şi comunicarea imediată a acestor cazuri pentru a preîntâmpina situaţii similare ori degenerarea unui conflict violent aplanat doar la nivel şcolar.
Categorie articol: 

Comentarii