Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectura a cerut, Ministerul Afacerilor Interne a fost de acord! Clădirea de la Pașapoarte, modernizată cu bani de la CNI

* anunţul a fost făcut de  prefectul Cătălin Boboc, pe reţelele de socializare, bucuros că MAI a aprobat solicitarea Prefecturii Brăila pentru realizarea investiţiei prin Compania Naţională pentru Investiţii * Boboc a punctat şi că solicitarea pentru fosta clădire a Finanţelor Publice se află la avizare

 

 

Prefectul Cătălin Boboc a obţinut acceptul Ministerului Afacerilor Interne pentru reabilitarea clădirii de pe Calea Galați unde funcţionează Serviciul de Eliberări Paşapoarte şi Permise Auto, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Acesta a făcut anunţul pe reţelele de socializare, ieri, punctând totodată că şi solicitarea pentru clădirea în care au funcţionat Finanţele, din zona Piaţa Traian, Casa inginer C.S. Budeanu, pe care Boboc intenţionează să o transforme pe viitor în sediul Prefecturii Brăila, se află la avizare atăt la MAI, cât şi la Ministerul de Finanţe.

”Veşti bune de la Ministerul Afacerilor Interne! A fost aprobată solicitarea Instituţiei Prefectului-Judeţul Brăila pentru realizarea investiţiei prin C.N.I. privind includerea în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul «Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere investiţie» pentru sediul serviciilor publice comunitare din subordinea instituţiei. În acelaşi timp, ministerul sprijină demersul privind preluarea imobilului Casa inginer C.S. Budeanu, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, un proiect de hotărâre de Guvern fiind în avizare în acest moment. Este vorba despre clădirea din str. Braşoveni, la nr. 36, o bijuterie arhitectonică lăsată în paragină, ce datează în planul urbei încă din 1867, pe care mi-am exprimat intenţia de a o reabilita, moderniza astfel încât să întregească ansamblul arhitectural din centrul istoric şi să-i redăm astfel şi o funcţionalitate- sediu al Instituţiei Prefectului-Judeţul Brăila, a declarat Boboc.

Reamintim că, luna trecută, sursa citată a precizat că îşi doreşte ca Prefectura Brăila să preia în administrare clădirea monument istoric din zona Piaţa Traian şi să încerce să o reabiliteze prin Compania Naţională pentru Investiţii, astfel încât instituţia pe care o reprezintă, să aibă propriul sediu în viitorul apropiat.
Categorie articol: 

Comentarii