Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul sa-si vada de urmarirea legalitatii!

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este nemultumit de faptul ca prefectul judetului, Nicolae Mitroi, a facut comentarii negative asupra contractului incheiat de CJ cu societatea "Drumuri si Poduri", pentru activitatea de deszapezire. Stancu este de parere ca Mitroi a exagerat atunci cind a cerut analizarea contractului de catre specialistii Prefecturii, doar pentru ca i s-a parut lui ca nu este corect ca interventiile cu utilajele in teren sa se faca doar la comanda scrisa, si nu si la cea verbala. "In ce calitate sa analizeze domnul subprefect contractul pe care-l are CJ cu firma “Drumuri si Poduri”? Sigur ca fiecare poate sa aiba parerea lui, dar aceste conditii au fost stabilite de mine, pentru ca fiind ordonator de credite, trebuie sa am grija de banul public, si este un contract incheiat in limita contractului-cadru care exista in Romania. Sint mai multe clauze si una dintre ele este ca nu se platesc decit interventiile facute pe baza de comanda scrisa. Noi colaboram cu politia, cu mai multe institutii si acolo unde se sesizeaza probleme privind starea drumurilor, polei, gheata, zapada etc., ni se semnaleaza imediat si se da comanda pentru interventie. Avem un comandament instituit si care functioneaza si zi, si noapte la cabinetul presedintelui, si intr-un minut ajunge comanda si intr-o ora se actioneaza. Noi nu putem sa platim stationari sau lucrari care nu se executa, pentru ca au mai fost discutii in anii anteriori, privind confirmarea unor lucrari care s-ar fi facut pe raza judetului Braila. Eu nu spun clar ca s-au facut sau nu s-au facut, dar sint suspicios cind e vorba de bani, intotdeauna, mie imi place sa cunoastem lucrurile cit mai exact. Ideea este de a actiona la comanda ferma, si acolo unde este nevoie, nu la nimereala. Nu este adevarat ca dureaza ore in sir, de la momentul constatarii problemelor in teren, pina la interventia propriu-zisa".
Presedintele CJ considera ca prefectul trebuie sa urmareasca respectarea legalitatii, si nu sa-si dea cu parerea asupra clauzelor din contractele incheiate de Consiliul Judetean: "Daca acest contract este in concordanta cu legea, prefectul nu are abilitatea sa-mi ceara schimbarea lui, daca este in afara legii, da' se poate sa-mi ceara sa se intre in legalitate. Prefectul are dreptul sa se pronunte doar asupra legalitatii contractului, si nu asupra altor aspecte legate de acesta. Mai mult, dinsul poate sa dea ordine cind este vorba despre blocaje, situatii de extrema urgenta, dar deszapezirea este apanajul celor care se ocupa de administrarea drumurilor, nu a Prefecturii.
Amintim ca, in urma cu citeva zile, in perioada viscolului care a afectat drumurile si reteaua de electricitate, prefectul a avut o disputa dura cu vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, reprosindu-i acesteia ca nu are informatii exacte cu privire la situatia din teren si ca, din aceasta cauza, nu se intervine cu rapiditate in teren, pentru curatarea unor sosele de zapada. Mai mult, Mitroi a comentat atunci ca nici contractul pentru lucrari de deszapezire nu i se pare in regula si i-a cerut subprefectului Fudulaiche ca acesta sa fie analizat de catre specialistii Prefecturii.
Categorie articol: 

Comentarii