Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul poate gestiona situatiile de urgenta din judet dintr-un Volkswagen Touareg

Situatii de urgenta sa fie, ca avem cu ce le rezolva. Asta ar putea spune brailenii referitor la cea mai noua dotare a Prefecturii Braila. Nu, nu este vorba despre cine stie ce utilaj de interventie in caz ca, sa spunem, cedeaza vreun dig, ci de o masina de teren, un model de Volkswagen Touareg lansat pe piata anul trecut, si care costa, in varianta pentru care a optat MAI, aproximativ 45.000 de euro, adica vreo 1,5 miliarde de lei vechi. Vehiculul de lux a putut fi admirat, ieri, in fata Prefecturii. Admirat este termenul corect, deoarece, la cit costa intretinerea unei astfel de bijuterii, e greu de crezut ca va fi bagata prin noroaiele din Insula Mare, sau ca, in caz de alte inundatii, va fi folosita pentru evacuarea unor familii nevoiase, cu purcel si catel cu tot.
O masina similara primeste si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Amintim ca, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), in conformitate cu prevederile HG 302 din 2 martie 2006, institutia a fost autorizata sa incheie contracte de achizitii publice pentru "gestionarea cu maxima eficienta a situatiilor de urgenta si diminuarii la maxim a riscurilor si efectelor acestora". In acest sens, ministerul a achizitionat peste o suta de Volkswagen Touareg pentru prefectii si sefii inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, autoturismele de lux fiind o necesitate pentru "gestionarea situatiilor de urgenta".
MAI a precizat ca printre solutiile preconizate in vederea indeplinirii obiectivelor propuse se numara achizitionarea de autovehicule cu capacitate de trecere corespunzatoare unor conditii de teren greu accesibil si dotate cu echipamente specifice (comunicatii, avertizare acustica-optica, elemente de protectie tip grilaj etc.). Conform datelor oferite de aceeasi institutie, a fost organizata o licitatie deschisa, fiind depuse trei oferte, iar in urma analizarii acestora, comisia de specialitate a desemnat cistigatoare firma Porsche Romania SRL. Astfel, s-a atribuit contractul de furnizare pentru 103 autovehicule marca Volkswagen Touareg - 2.5 R5 TDi (cutie manuala), valoarea totala a contractului incheiat fiind de 16.522.436 de lei (4,5 milioane de euro). Masinile sint platite integral la livrare, 25 de judete fiind deja dotate cu aceste autovehicule.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii