Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul fata-n fata cu primarii

Primarii din judet au primit, ieri, primele informatii referitoare la derularea alegerilor europarlamentare din luna noiembrie. Instructajul le-a fost facut edililor de catre prefectul judetului, Mihaela Marcu si de catre subprefectul Mircea Fudulaiche. Aflata la prima intilnire cu primarii, prefectul Marcu le-a solicitat acestora sa fie atenti la cheltuielile ce se vor realiza cu organizarea alegerilor si sa incerce sa vina cu facturi cit mai mici: "Asa cum va rugase la referendum domnul subprefect Fudulaiche, ar fi trebuit sa pastrati materialele ramase de atunci, ca acum sa cheltuiti cit mai putin. Majoritatea ati mai organizat alegeri si stiti foarte bine cum se procedeaza, asa ca ma astept sa limitati cheltuielile", a punctat aceasta.
La rindul sau, Fudulaiche le-a cerut primarilor sa verifice din timp locatiile in care vor fi instalate sectiile de votare, dar sa ia si in calcul faptul ca multe dintre scolile in care se instalau pina acum cabinele de votare sint in reabilitare. "Pe 26 septembrie trebuie sa inregistrati cererile alegatorilor comunitari, pe listele permanente. Alegatorii comunitari sint cetateni ai statelor membre UE care locuiesc in Romania si au drept de vot. Pe 27 septembrie vor fi aduse la cunostinta propunerile de candidati la alegeri, pe care trebuie sa le afisati la sediul primariei, in locurile publice si acolo unde se va desfasura procesul de vot. Pe 28 septembrie, desi eu va sfatuiesc sa incepeti de azi, trebuie sa solicitati la Biroul Judetean de administrare a bazelor de date din cadrul Evidentei Populatiei, listele permanente actualizate. Trebuie, de asemenea, sa verificati daca listele electorale permanente sint complete si sa faceti eventualele ajustari", a mai adaugat Fudulaiche. Acesta a precizat faptul ca primarii trebuie sa anunte inca de pe data de 25 octombrie care sint locurile de afisaj electoral si sa solicite la Prefectura autorizatie pentru ele. "Cu citeva zile inainte de data alegerilor, vom verifica daca locatiile propuse pentru sectiile de vot sint destul de spatioase, daca sint cumva probleme cu caile de acces ale sectiei, daca iluminatul stradal e corespunzator, daca aveti materialele necesare... Cu trei zile inainte de data alegerilor, veti incepe sa construiti cabinele de vot, urna mobila. Veti fi verificati la toate acestea", a mai adaugat subprefectul. Fudulaiche le-a mai explicat celor prezenti la intrunire ca buletinele de vot si stampilele vor fi ridicate de la sediul Prefecturii cu o zi inainte de alegeri, pe 24 noiembrie, in ordinea programarii. Totodata, acesta i-a informat pe primari ca, dupa alegerea presedintelui Biroului Electoral al sectiei de votare, va mai avea loc cel putin o instruire, de data aceasta "oficiile" fiind facute de presedintele nou ales.

Scintei la prima intilnire dintre prefect si primari

Prima intilnire dintre primarii din judet si noul prefect a debutat cu stingul, cu reprosuri de ambele parti. Astfel, in vreme ce Mihaela Marcu s-a aratat nemultumita ca primarii au intirziat la intilnire, cu toate ca era prima, multi neaparind deloc, primarii s-au aratat ofensati de faptul ca au fost chemati prea de dimineata, dar si pentru ca nu au fost invitati la investirea prefectului. "Mi se parea corect sa fim invitati si noi la pensionarea vechiului Prefect si la investirea celui nou, sau ce-a fost acolo. Ca pina la urma cu noi colaborati mai des decit cu cei care au fost invitati, consilieri, directori sau mai stiu eu ce. Sper ca a fost doar o scapare, sa nu se mai intimple", a declarat indignat primarul comunei Maxineni, Mihai Ruse. "Recunosc ca a fost o scapare, dar noi ne cunoastem si sper ca ma pot baza pe sprijinul dumneavoastra de acum inainte si in aceasta noua ipostaza", a replicat Marcu.
Categorie articol: 

Comentarii