Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul face apel la responsabilitate: Brăila a ajuns deja la 4 pacienți COVID-19

* prefectul județului Cătălin Boboc a postat în această seară (joi) pe rețelele de socializare un mesaj prin care i-a rugat pe brăileni să fie responsabili * acesta s-a arătat dezamăgit și îngrijorat de faptul că dacă până acum situația a fost ținută sub control și Brăila reușise să nu mai aibă niciun pacient cu coronavirus, după relaxare, deja avem 4 noi pacienți COVID-19

 

Județul Brăila are patru pacienți confirmați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut în această seară (joi), chiar de către prefectul Cătălin Boboc pe rețelele de socializare. Acesta a dorit să facă un apel la responsabilitate din partea brăilenilor, în contextul în care, după relaxare, foarte mulți cetățeni au renunțat să mai fie precauți.

”Sâmbătă, 9 mai 2020, primii 22 de brăileni infectați cu noul coronavirus au fost declarați vindecați și externați! Ne-am bucurat cu toții să constatăm că avem 0 cazuri în județul Brăila! Era și firesc să fie așa când vedeam ce se întâmplă în lume și chiar în câteva zone din țară. În acel moment, am făcut un apel la brăileni, să fie în continuare prudenți, pentru că virusul nu a disparut și pot aparea cazuri noi, în orice moment! Vineri, în prima zi după încetarea stării de urgență, am repetat același apel, pentru ca măsurile de relaxare ce urmau să intre în vigoare să nu conducă la noi cazuri de infecție cu COVID-19. Am considerat că este datoria mea să îi îndemn pe brăileni să nu ignore măsurile impuse de autorități, precum păstrarea distanței sociale sau purtarea măștii de protecție în spații publice închise, pentru a rămâne unul dintre județele cele mai puțin afectate de pandemie. Din păcate, vineri, 15 mai 2020, după o săptămană cu zero cazuri, a apărut un nou pacient. Astăzi, la încă o săptămână, încă trei îmbolnăviri cu noul coronavirus! Așadar, dacă încă mai sunt brăileni care nu consideră că minimele măsuri de igienă sanitară si distanțare, dispuse de Guvernul României, sunt foarte importante, îi rog să țină cont de recomandarile autorităților și să aibă încredere că nivelul totuși scăzut al răspândirii virusului la Brăila se datorează în mare măsură respectării cu strictețe a regulilor! Oameni buni, responsabilitatea este cheia și se află în mâinile noastre!”, a declarat Boboc.
Categorie articol: 

Comentarii