Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul Brăilei, la jumătatea clasamentului privind salariile prefecţilor din România

Primele trei locuri sunt ocupate de prefectul Iaşiului, Dragomir Sava-Tomaşeschi (7.126 lei/lună), urmat de Paul Beganu, prefectul Buzăului (6.995 lei/lună), şi de prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei (6.925 lei/lună).
La capitolul salarii mici, conform celor de la econtext.ro, sunt menţionaţi următorii: Ştefan Bardan, prefect de Alba - 3.731 lei/lună; Radu Octavian Giurcă, prefect de Satu Mare - 3.649 lei/lună; Cristian Florian, prefect de Bistriţa-Năsăud - 3.374 lei/lună.
"Aparent, prezenţa lor (prefecţilor - n.r.) este mai puţin vizibilă comparativ cu cea a primarilor sau a consilierilor locali. Totuşi, în ciuda acestei situaţii, prefectul conduce toate serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale. Adică, el este şeful unităţilor de poliţie, pompieri etc. din fiecare judeţ. Pe scurt, el este reprezentantul Guvernului în fiecare judeţ. Şi, din acest motive, el este plătit ca atare, uneori chiar mai bine decât primarii. Sau chiar decât premierul ţării!", se arată în textul ataşat analizei.
În legătură cu acest subiect, l-am contactat pe prefectul Dumitru Popa, pentru a ne comunica dacă salariul prezent în analiză corespunde realităţii. Dumitru Popa ne-a declarat că suma menţionată în topul econtext.ro depăşeşte salariul lui şi ne-a explicat că salariile prefecţilor variază în funcţie de populaţia judeţului. "E prea mare suma! Fiind salarizat pe gradul II, pentru judeţele sub 500.000 de locuitori, eu iau un salariu în jur de 51 de milioane de lei vechi, care se compune din sporuri şi toate cele. Nu ştiu, mă gândesc că apare acea cifră poate pentru că a fost adăugat salariul brut", ne-a precizat prefectul.
Vă reamintim că, recent, tot în cadrul unui top întocmit de platforma econtext.ro, însă avându-i ca subiecţi pe primarii României, Aurel Simionescu, edilul-şef al Brăilei, se situa pe locul IV, cu un salariu lunar de 5.550 lei, devansându-l, la acest capitol, chiar şi pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Însă, la acea dată, ca şi în cazul lui Dumitru Popa, primarul preciza că analiza respectivă ar fi conţinut anumite inexactităţi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii