Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectul Boboc a făcut public avizul de la Agenţia Funcţionarilor Publici

• în document se menţionează că instituţia “a luat act” de exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de prefect de către Cătălin Boboc • întrebat dacă sintagma înseamnă aviz favorabil, fostul senator a răspuns afirmativ

 

În urma declaraţiei făcute de liderul PSD, Marcel Ciolacu, conform căreia Guvernul Orban a numit ilegal 24 de prefecţi, iar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a emis avize negative pentru aceştia, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a postat pe o reţea de socializare avizul de la Agenţie, în ceea ce-l priveşte. Ce-i drept, postarea a fost vizibilă timp de 24 de ore, conform politicii Facebook.

Boboc a postat adresa nr. 58554 înaintată de ANFP Ministerului Afacerilor Interne. “Referitor la adresele (...) prin care ne notificaţi cu privire la propunerea cu caracter temporar a unor funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici, vă comunicăm că am luat act de exercitarea cu caracter temporar, în condiţiile prevăzute la art. (...) a următoarelor funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici: prefect al judeţului Brăila, de către domnul Boboc Cătălin (...)”, este conţinutul adresei, lista fiind continuată de prefecţii din judeţele Buzău, Covasna, Olt, Sălaj şi Tulcea.

“Domnul Ciolacu a făcut o declaraţie politică într-o emisiune TV. Eu nu vreau să comentez declaraţiile politice. Dar un lucru este sigur, Guvernul Orban nu emite acte nelegale, după cum am mai spus!”, ne-a declarat Boboc. Întrebat dacă expresia “a lua act” din documentul emis de ANFP este echivalenta avizului favorabil, acesta a răspuns afirmativ.

În ceea ce priveşte solicitarea făcută de redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” către ANFP fix pe acest subiect, instituţia nu a oferit încă un răspuns.

Reamintim că şeful PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat într-o emisiune televizată că “S-au numit 28 de prefecţi şi subprefecţi. Dintre ei, sunt patru numiţi legal şi 24 ilegal. Trebuiau să aibă studii de profil sau să fie funcţionari publici şi i-au trecut pe unii funcţionari publici parlamentari asimilaţi funcţionarilor publici. Avizele de la ANFP au fost negative, iar noul şef al Autorităţii a stat până la ora 3:00 în şedinţa de Guvern şi a scris fiecare aviz”. Sursa citată a mai spus că PSD-iştii vor cere desecretizarea tuturor stenogramelor şedinţei de guvern.
Categorie articol: 

Comentarii