Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Președintele Turciei amenință Austria cu „războiul între cruce și semilună”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, avertizează că lumea se îndreaptă spre un al treilea Război Mondial, după ce Austria a decis să expulzeze din țară 60 de imami acuzați că s-ar fi radicalizat și a închis șapte moschei.

 

Erdogan a criticat în termeni duri decizia Austriei și a lansat și o amenințare voalată. „Aceste măsuri luate de premierul austriac duc, mă tem, către un război mondial între cruce și semilună”, a declarat președintele turc.

„Spun că ne vor expulza oamenii religioși din Austria. Credeți că nu vom reacționa dacă vor face asta? Asta înseamnă că va trebui să luăm măsuri”, a continuat el.

Guvernul austriac, din care face parte şi extrema dreaptă, va închide şapte moschei finanţate de Turcia. Decizia, care a înfuriat autorităţile de la Ankara, este doar începutul, au promis oficialii austrieci.

Aceştia susţin că în moscheile respective era promovat islamul radical. Societatea care administra lăcaşurile de cult a fost desfiinţată, iar clericii din ele vor fi expulzaţi. De altfel, 60 dintre cei 260 de imami din Austria sunt investigaţi de autorităţi.
Categorie articol: 

Comentarii