Mergi la conţinutul principal

Preţul terenului din municipiu, în stagnare. În periurban, s-a dublat

 

În primele episoade au fost prezentate preţurile informative în funcţie de care se fac actele notariale pentru apartamente, case şi spaţii comerciale atât în municipiu, cât şi judeţ. În ediţia de astăzi vă prezentăm tabelele cuprinzând cotaţiile pentru terenurile intravilane din municipiul Brăila, oraşul Ianca, plus satele arondate Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (BCPI) Brăila şi, de asemenea, cotaţiile aferente terenurilor intravilane arondate oficiilor de cadastru Însurăţei şi Făurei. Vom încheia seria informărilor privind vaorile de circulaţie ale imobilelor în municipiul şi judeţul nostru cu trenurile extravilane.
Potrivit Codului Fiscal, Camerele Notarilor Publici îşi actualizează anual, de obicei chiar la început de an, expertizele privind valoarea de circulaţie a bunurilor imobile care vor fi comunicate la direcţiile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice. Astfel, la solicitarea Camerei Notarilor Publici, Corpul Experţilor Tehnici din România a reactualizat preţurile de referinţă pentru imobile ce pot face obiectul unor contracte de vânzare-cumpărare, preţuri în funcţie de care vor fi încasate taxele notariale de timbru. Listele cu noile preţuri intră în vigoare chiar de astăzi, 1 martie.
Revenind la cotaţiile valabile pe anul în curs, metrul pătrat de teren în zona 0 a municipiului este evaluat la 700 lei/mp, în timp ce la zona 1 cotaţia este la 550 lei/mp şi de 400 lei/mp în cazul terenurilor intravilane din zona 2 a municipiului. Mai departe, în zona 3 plus cartierul Minerva, cotaţia este de 300 lei.
Nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre trenurile intravilane din judeţ, unde se înregistrează o majorare a valorilor de circulaţie. De exemplu, dacă discutăm de zona periurbană, un metru pătrat de teren situat în Chiscani, Vărsătura sau Lacu Sărat urcă la 80 lei/mp, faţă de 30 şi 50 lei mp, cotaţia de anul trecut. O altă zonă interesantă pentru brăileni, este cea de la Cazasu. Aici cotaţia este de 65 lei/mp, în urcare cu 15 lei/mp. Şi în zona Siliştea au crescut valorile estimative de circulaţie a terenurilor: de la 14 lei/mp la 16 lei/mp în comună şi de la 7 lei la 9 lei/mp în satele arondate. De asemenea, şi la Vădeni se înregistrează acelaşi fenomen, în sensul că anul acesta terenurile intravilane sunt în uşoară creştere faţă de 2015: în comună 28 lei/mp (25 lei/mp anul trecut) şi 12 lei/mp în satele arondate (10 lei/mp anul trecut). (Vom reveni)
Tabelul complet cu preţurile terenurilor îl găsiti în ediţia print de astăzi a cotidianului Obiectiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro