Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele WBC susţine FR Box şi pe Rudel Obreja şi critică dur AIBA

"Federaţia Română de Box şi preşedintele său Rudel Obreja sunt de mult timp membri ai Consiliului Mondial al Boxului (WBC) şi ai Uniunii Europene de Box (EBU) şi s-au implicat în activităţile privind boxul profesionist. WBC şi EBU au aflat că AIBA, asociaţia de box amator, a ameninţat autorităţile sportive române pentru a solicita noi alegeri la federaţia română şi înlăturarea preşedintelui forului, Rudel Obreja, ca şi cum AIBA ar fi singura organizaţie de box din lume, ca şi cum AIBA ar avea libertatea de a se amesteca şi de a dicta împotriva autonomiei şi libertăţii ţărilor din lume, împotriva alegerii propriilor lor conducători şi stabilirii propriilor lor legi şi constituţii", se arată în comunicatul semnat de Sulaiman şi postat pe site-ul oficial al WBC.

În comunicat se mai menţionează că WBC protestează ferm şi va lupta împotriva celor care vor să impună reguli dictatoriale, cum este AIBA. "WBC şi EBU îşi manifestă susţinerea absolută pentru autorităţile din boxul şi din sportul românesc şi îşi oferă uşile deschise Federaţiei Române de Box şi preşedintelui acesteia, Rudel Obreja, pentru luptă, muncă şi libertate de acţiune. AIBA arată lumii sportului intenţia sa dictatorială, monopolistică şi arbitrară de a conduce lumea boxului nu numai în domeniul său, la amatori, ci şi în lumea profesionistă, ceea ce determină WBC să protesteze ferm. WBC va lupta împotriva tuturor celor care se întorc în timp pentru a impune reguli dictatoriale, ceea ce este împotriva boxului, a tuturor persoanelor şi organizaţiilor din acest sport", precizează Jose Sulaiman.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

Luni, preşedintele COSR, Octavian Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care i-au solicitat acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie. Tot luni, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, nu a fost lăsat să intre în sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, unde şeful COSR, Octavian Morariu, a susţinut o conferinţă de presă legată de situaţia din acest sport. Morariu a explicat că invită pe cine doreşte el la conferinţele pe care le organizează. Obreja i-a reproşat, săptămâna trecută, preşedintelui COSR, Octavian Morariu, că a luat partea AIBA în loc să apere interesele FR de Box.

Marţi, directorul executiv al Asociaţiei Internaţionale de Box Amator, Ho-Kim, şi-a declinat autoritatea de a schimba decizia Comitetului Executiv privind sancţionarea Federaţiei Române de Box, precizând că aceasta se aplică din 1 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii