Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, avertizează PSD-ul

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat ieri, după o întâlnire cu preşedintele PSD, Victor Ponta, că le-a transmis social-democraţilor să stea "cât mai departe" de protestele pe care le organizează sindicatele, deoarece riscă să le "compromită". "Le-am transmis să stea cât mai departe de demersul nostru sindical, pentru că riscă să îl compromită. (...) Să ne lase să ne facem manifestaţiile sindicale aşa cum ştim să ni le facem de 20 de ani. Nu avem nevoie de imixtiunea politicului în demersurile noastre sindicale", a spus Costin, adăugând că acest lucru este valabil pentru orice partid politic. "Au locuri în care să se manifeste, locul acela e Parlamentul sau autorităţile publice locale în care se pot manifesta", a mai spus acesta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că social-democraţii se vor implica în organizarea şi sprijinirea protestelor împotriva Guvernului, însă a subliniat că PSD nu sprijină manifestările violente. "Am decis să sprijinim prin orice mijloace ca cei care doresc să protesteze să poată să participe la aceste proteste. Vom spune tot timpul că ne opunem şi ne desolidarizăm de orice fel de manifestare violentă, în schimb, dreptul oamenilor de a protesta împotriva măsurilor nedrepte, incorecte şi inechitabile anunţate de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvern trebuie garantat, şi-l vom sprijini în totalitate. Ne asumăm această solidaritate cu cei care vor protesta pe 19 mai şi vom sprijini neviolent, dar prin toate mijloacele nedemocratice aceste proteste", a declarat Ponta.

El a mai precizat că BPN al PSD a decis ca organizaţiile locale să participe la organizarea protestelor împotriva Guvernului.
Categorie articol: 

Comentarii