Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşedintele ANRMAP va fi chemat la audieri la Comisia de anchetă în cazul Udrea

Dacă, până la data auderii, nu vom avea puse la dispoziţie toate documentele solicitate, evident îi vom solicita şi dnei ministru să dispună transmiterea către Comisie a acestora. Dacă nu primim documentele, există pârghii legale de urmat, la care sper că nu vom fi nevoiţi să apelăm", a spus Orban.
Preşedintele Comisiei a adăugat că joi vor fi audiaţi patru angajaţi ai Ministerului Turismului: secretarul de stat, secretarul general, directorul Direcţiei publice de achiziţii şi directorul general al Direcţiei economice.
Deputatul PNL a anunţat că membrii Comisiei au decis să angajeze, pe posturile de experţi care să participe la lucrări, pe fostul preşedinte al ANRMAP Marius Gogescu, ca expert în achiziţii publice şi pe Viorica Mihai, ca expert financiar-contabil, cei doi urmând să fie plătiţi de Camera Deputaţilor.
În plus, membrii Comisiei au stabilit miercuri conţinutul celor două adrese pe care le vor trimite: una către premierul Emil Boc,care vizează ANRMAP şi o alta în care solicită documente, către Ministerul Turismului.
"Am stabilit conţinutul comunicării oficiale a Comisiei cu premierul, referitor la ordinul ANRMAP şi refuzul instituţiei de a pune la dispoziţie documente din dosarul de supraveghere a achiziţiilor publice de la MT. Am solicitat premierului Emil Boc să dispună două lucruri: modificarea regulamentului Autorităţii, care a introdus prevederea prin care se interzice difuzarea documentelor de supraveghere către alte instituţii decât organele de anchetă şi instanţele judecătoreşti. În al doilea rând, i-am solicitat să dispună preşedintelui ANRMAP punerea la dispoziţie a documentelor cerute de Comisia de anchetă", a explicat liberalul.
Acesta a adăugat că s-a decis "revenirea cu o adresă" la Ministerul Turismului, în caresă fie explicat mai clar care sunt documentele solicitate. "Am văzut că au (n.r. angajaţii MT) o capacitate de înţelegere mai redusă şi ca atare am dat explicaţii mai în amănunt ca să înţeleagă bine despre ce documente este vorba" a spus Orban.
Categorie articol: 

Comentarii