Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preşcolarii de la Grădiniţa 39, învingători la un festival de dans

Cei 22 de copii de la grupa pregătitoare (educatoare Constanţa Lefter şi Cristina Mangiurea, profesorul Geta Novac), au participat la secţiunea "folclor internaţional", cu un dans irlandez.

Evaluarea dansurilor intrate în concurs la grupa de vârstă 4 - 8 ani s-a făcut prin acordarea de note de la 1 la 10, fiind desemnaţi 7 arbitri pentru fiecare criteriu de arbitraj. În acest sens, arbitrii au urmărit sincronizarea, aliniamentul, coregrafia, dinamica (viteza şi intensitatea mişcărilor), impresia artistică, tematica şi costumele. În final, cel mai bun punctaj (106) l-a obţinut trupa "Magic Flowers", ce a urcat astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Pe locul II s-a clasat trupa Casei de Cultură Urlaţi (Prahova) cu 102 puncte, iar pe poziţia a III-a trupa "Fluturaş" (Bucureşti). "Suntem mândri de rezultatul obţinut la acest important festival naţional. Copiii au fost extraordinari şi nu au avut trac, spre deosebire de noi, adulţii. Au dansat ca nişte profesionişti. E numai meritul lor câştigarea cupei şi diplomei", a precizat educ. Constanţa Lefter, cea care a confecţionat şi costumele micuţilor.

Luni dimineaţă, cei 22 de copii au fost întâmpinaţi de colegii lor şi de tot personalul Grădiniţei nr. 39 ca nişte adevăraţi "eroi", fiind consideraţi ambasadorii grădiniţei brăilene în ţară.
Categorie articol: 

Comentarii