Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Praduiti de 80 de milioane de lei, de sase tilhari

Doi tulceni veniti la Braila ca sa vinda lina au fost tilhariti in miez de noapte de 6 tineri braileni, care i-au usurat de 8.000 de lei si actele de identitate. Tilharii au actionat ca-n filme: dupa ce au gasit prada au format echipa de atac, s-au mascat si au vandalizat, practic, autoturismul in care se aflau victimele, aplicindu-le si citeva lovituri pentru a se asigura ca nu incearca sa ascunda nici un ban. Dupa doar citeva ore de cercetari, patru dintre ei au fost aruncati in spatele gratiilor, iar alti doi sint acum cautati, fiind disparuti de la domiciliu.
Evenimentul s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri intr-o parcare amenajata din fata fostului IAS de pe Soseaua Focsani, din satul Pietroiu, comuna Vadeni. Victimele, Asan Mustafa (25 de ani) si concubina sa Altina Pomac (19 ani), venisera de la Tulcea cu un autoturism "Dacia" incarcat cu lina, pe care urmau sa o vinda unui cioban din Sibiu, ce isi desfasura activitatea intr-o cladire a fostului IAS. Cei doi au ajuns in Braila in jurul orei 18.30 si au luat legatura cu ciobanul, stabilind sa incheie tranzactia a doua zi dimineata. Desi aveau bani la ei, au decis sa inopteze acolo, in masina, fara sa le treaca prin cap ca cineva i-ar putea ataca. Victimele le-au povestit anchetatorilor ca s-au culcat in jurul orei 22.00 si s-au trezit in miez de noapte ca cineva le zdruncina masina si zbiera la ei sa iasa de acolo. Tilharii i-au agresat, le-au spart geamurile, le-au intepat cauciucurile si au rascolit masina ca niste vandali, pentru a se asigura ca borseta pe care o primisera de la tinara era singurul loc in care acestia aveau bani. Tulcenii au suferit leziuni simple, pentru a caror vindecare au nevoie de 7 - 8 zile de ingrijiri medicale.
In toata nebunia de acolo, victimele au reusit sa retina totusi citeva elemente importante ale atacatorilor, ce au fost de folos anchetatorilor pentru a-i prinde pe autori. "Imediat dupa sesizare s-a constituit un colectiv compus din politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, Biroul de Politie Rurala si Postul de Politie Vadeni care au demarat cercetarile si, in doar citeva ore, au identificat suspectii. Patru dintre ei au fost retinuti, initial, pe ordonanta, pentru savirsirea infractiunilor de tilharie si distrugere. A doua zi, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila i-a prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, care le-a emis mandate pentru primele 29 de zile", ne-a precizat subcomisar Marcel Dragan, seful Serviciului de Investigatii Criminale.
Oamenii legii au stabilit ca autorii sint Adrian Geafir (21 de ani), liberat din Penitenciar in noiembrie 2006 unde executase o pedeapsa tot pentru tilharie, Madalin Nichita (19 ani), Cornel Ionel Gheorghita (20 de ani), Ionel Ionita (20 de ani), Ilie Ciprian S. (20 de ani) si Liviu I. (23 de ani), ultimii doi fiind disparuti de la domiciliu. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 65%, actele de identitate ale victimelor fiind gasite intr-o cutie postala, unde fusesera aruncate de tilhari.
Categorie articol: 

Comentarii