Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prădători sexuali

unul dintre cei doi bărbaţi care au violat o fetiţă de numai 10 ani, în luna noiembrie 2019, mai are pe rolul instanţei şi un proces în care este acuzat de act sexual cu un minor • în 2018, inculpatul Corin M. s-a cuplat cu o minoră de 13 ani, aflată într-un centru de protecţie, ba chiar a întreţinut relaţii sexuale cu ea • fata a fost de acord, ea fugind în repetate rânduri din centrul de protecţie, ba chiar s-a mutat cu inculpatul • inculpatul avea să comită o infracţiune mult mai gravă, în seara de 24 noiembrie 2019, când împreună cu un alt individ a acostat o minoră în cartier Vidin şi cei doi au violat-o • s-a dispus arestarea inculpaţilor M. Corin (20 de ani) şi D. Cătălin (30 de ani)

 

A ajuns să violeze o copilă de numai 10 ani, asta după ce anterior a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră de 13 ani, care venea dintr-un centru de protecţie. Ştia vârsta fetei, însă asta nu a contat prea mult. Inculpatul Corin M., în vârstă de 20 de ani, unul dintre tinerii care au fost arestaţi pentru infracţiunea de viol, în luna noiembrie 2019, mai are şi alte bube în cap.

Pe rolul Judecătoriei Brăila se află înregistrat un dosar în care acesta este judecat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. După cum au stabilit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în 2018, tânărul s-a “cuplat” cu o tânără minoră şi a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, în mod repetat, chiar dacă ştia ce vârstă are. Fata a fost de acord, ea fugind în repetate rânduri din centrul de protecţie, ba chiar s-a mutat cu inculpatul. Chiar dacă a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, procesul fiind pe rolul instanţei, inculpatul avea să comită o faptă mult mai gravă: un viol.

În seara de 24 noiembrie 2019, inculpaţii Corin M. (20 de ani) şi Cătălin Cornel D. (30 de ani) au acostat o minoră în cartier Vidin şi au violat-o. S-a dispus arestarea celor doi.

 

Cum s-a iubit Corin cu o minoră de 13 ani. Acuzaţiile procurorilor

 

Dosarul în care inculpatul este acuzat de act sexual cu un minor se află pe rolul Judecătoriei Brăila, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 13 martie. După cum au stabilit procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în perioada februarie 2018 - aprilie 2018, o minoră în vârstă de 14 ani a întreţinut raporturi sexuale normale, neprotejate şi liber consimţite cu inculpatul M. Corin, de 19 ani. Persoana vătămată, arată anchetatorii, a fost instituţionalizată de la naştere în cadrul DGASPC Brăila, iar din anul 2015, ea a fost cazată ca persoană beneficiară a măsurii de protecţie într-un apartament de tip familial. În cursul anului 2017, minora de 13 ani l-a cunoscut pe inculpatul de 18 ani şi între ei s-a format o relaţie de prietenie, care la scurt timp a devenit una afectivă.

În rechizitoriul procurorului se arată că, în cursul lunii februarie 2018, la locuinţa unui prieten al inculpatului, fata de 13 ani a întreţinut un raport sexual cu inculpatul M. Corin, acesta din urmă cunoscând vârsta minorei. De asemenea, în martie 2018, după ce persoana vătămată a împlinit vârsta de 14 ani, aceştia au mai întreţinut un raport sexual liber consimţit, la locuinţa aceluiaşi prieten.

 

A fugit din apartamentul de tip familial

 

Tot anchetatorii au stabilit că, la sfârşitul lunii martie 2018, persoana vătămată a fugit din apartamentul de tip familial şi a mers la domiciliul unui prieten al inculpatului. Fata a locuit împreună cu acesta. În perioada martie - aprilie 2018, inculpatul M. Corin, în vârstă de 19 ani, a întreţinut raporturi sexuale neprotejate şi liber consimţite, cu minora de 14 ani. În aprilie 2018, ca urmare a sesizării lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, organele de poliţie au depistat-o la domiciliul unui tânăr pe minora în cauză, precum şi pe inculpatul Corin.

Persoana vătămată, în vârstă de 14 ani, a arătat în declaraţia pe care a dat-o în prezenţa reprezentantului DGASPC Brăila şi a avocatului din oficiu, că în toamna anului 2017 l-a cunoscut pe Corin, de 18 ani, iar între ei s-a legat o relaţie. Minora a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu inculpatul. Tânăra a spus că, până în aprilie 2018, când a fost depistată de organele de poliţie, ea a locuit într-un apartament împreună cu inculpatul. Ea a declarat că stătea în aceeaşi cameră cu inculpatul şi a întreţinut relaţii sexuale cu acesta.

Conform raportului de constatare medico-legală din aprilie 2018, întocmit de Serviciul de Medicină Legală Brăila, s-a consemnat că minora prezenta o deflorare veche, incompletă, a cărei dată nu putea fi precizată.

Fiind audiat, arată procurorii, inculpatul M. Corin a recunoscut comiterea faptei şi a declarat că ştia vârsta fetei. El a spus că regretă ceea ce a făcut. Era totuşi vorba despre un act sexual cu un minor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal, astfel că inculpatul nu a scăpat de răspunderea penală. Corin a fost cercetat în stare de libertate, el fiind trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1 Cod Penal, care prevede că “raportul sexual cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Dosarul este pe rolul Judecătoriei Brăila, procesul fiind în curs.

 

Acuzaţii de viol. Coşmarul unei copile de 10 ani

 

Anul trecut, inculpatul în cauză a ajuns în spatele gratiilor, fiind acuzat de infracţiunea de viol. În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2019, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o copilă de 10 ani a venit la spital cu mama ei şi a spus că a fost violată. Sesizarea s-a făcut în jurul orei 23.40, astfel că poliţiştii au dat imediat startul anchetei în acest caz. La ora 1.00, poliţiştii au primit şi rezultatele expertizei medico-legale care a confirmat faptul că minora de 10 ani fusese violată. Oribila faptă s-a produs în seara de duminică, 24 noiembrie, fetiţa fiind acostată pe o stradă din cartier Vidin de doi bărbaţi necunoscuţi şi ademenită să meargă într-o locuinţă. Practic, minora a fost dusă într-o casă nelocuită de la marginea oraşului, unde a fost violată cu sălbăticie, prin folosirea violenţei.

La scurt timp de la primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au reuşit să-i identifice şi să-i depisteze pe cei doi tineri, cu vârste de 20 şi 30 de ani, bănuiţi de comiterea faptei, care au fost conduşi la sediul Poliţiei. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de viol, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Violatorii au fost trimişi în spatele gratiilor. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila . Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor D. Cătălin Cornel şi M. Corin pe o durată de 30 de zile, de la data de 26.11.2019 şi pănă la data de 25.12.2019, inclusiv”, au decis judecătorii la şedinţa din 26 noiembrie 2019. Măsura arestului preventiv a fost ulterior prelungită.

Totuşi, la şedinţa din 16 ianuarie, Judecătoria Brăila a dispus revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpaţii Cătălin Cornel D. şi M. Corin, prin încheierea din 26.11.2019 a Judecătoriei Brăila, şi punerea în libertate a acestora dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Se poate formula contestaţie.
Categorie articol: 

Comentarii