Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Povestea unui inger" pentru tinerii de la Penitenciarul Tichilesti

Simbata, 18 februarie, 14 minori si tineri de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au vizionat piesa "Povestea unui inger", o dramatizare dupa "La lilieci" de Marin Sorescu, jucata pe scena Teatrului Maria Filotti, la initiativa directorului acestei institutii. Potrivit declaratiei directorului Teatrului Maria Filotti, Veronica Dobrin, spectacolul a marcat implinirea a 70 de ani de la nasterea scriitorului Marin Sorescu. "In ceea ce priveste tinerii de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, am incheiat un protocol de colaborare cu conducerea Penitenciarului, conform caruia, lunar, cite 19 detinuti vor avea acces gratuit la vizionarea pieselor jucate pe scena teatrului nostru", a adaugat sursa citata.
Actiunea reprezinta o premiera atit pentru artisti, cit si pentru detinuti, mai ales ca pentru unii dintre ei a fost pentru prima data cind au pasit intr-o sala de spectacol.
I.L.A. (18 ani) ne-a relatat, dupa spectacol: "M-am simtit foarte bine si mi-a placut piesa pe care am vazut-o. Eu nu am fost niciodata la teatru. Aici m-am simtit liber, am simtit un gol in inima. Cit am stat in sala de spectacol, am fost ca un om de rind, ca orice alt spectator..."
Efemeritatea vietii si a intimplarilor care trec peste oameni, ingenios simbolizata de un incintator cimp de maci in care se petrec actiunile, puritatea oamenilor i-a determinat si pe tinerii spectatori sa se gindeasca la conditia lor, la faptele savirsite, care au dus la condamnarea lor.
Directorul Teatrului Maria Filotti si-a expimat speranta ca acest spectacol sa constituie inceputul unei colaborari cit mai indelungate cu Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii