Mergi la conţinutul principal

Povestea pantofilor la un muzeu din Germania

Muzeul Pantofilor din Hauenstein, Germania, unul dintre cele mai mari institutii de acest gen din lume, prezintă istoria producţiei de încălţăminte, alături de o impresionantă colecţie de pantofi provenind din întreaga lume şi din toate culturile, relatează agerpres.ro.
Deschis în anul 1996, muzeul este găzduit de o clădire monument istoric construită în stil Bauhaus, fostă fabrică de încălţăminte în 1928.

Exponate, procese de producţie

Colecţia muzeului cuprinde, potrivit site-ului instituţiei, peste 3.500 de exponate şi prezintă, pe trei niveluri, de la procesele de producţie şi echipamentele utilizate în industria de încălţăminte, tehnologia de proiectare de zi cu zi, la numeroasele exponate sau la condiţiile de viaţă ale lucrătorilor din domeniul producţiei de pantofi.
Pot fi admirate aici maşinile puse în funcţiune cu ajutorul unor tehnicieni pantofari cu experienţă care pot demonstra grupurilor de vizitatori paşii importanţi ai producţiei mecanice de încălţăminte. Maşini impresionante din anii 20 şi 30 creează o atmosferă autentică a producţiei de încălţăminte din Hauenstein, iar integrarea în condiţiile de viaţă ale generaţiilor întregi de pantofari conferă o experienţă unică.

Cea mai mare colecţie privată

Mare parte a exponatelor din muzeu aparţin Colecţiei Ernst-Tillmann, cea mai mare colecţie privată de pantofi din Europa cu peste 3.000 de exponate provenind din toate colţurile lumii şi din toate timpurile. Sute dintre acestea provin de la personalităţi celebre ale istoriei contemporane.
Muzeul Pantofilor rămâne o poveste a industriei de încălţăminte din Germania, o călătorie fascinantă prin timp, arătând evoluţia pantofului sub toate aspectele sale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro