Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Poveşti de familie" - un spectacol tulburător despre copilărie şi război

În acest week-end, la teatru sunt programate spectacole foarte bune, pe care brăilenii nu ar trebui să le piardă.
Vedeta weekend-ului este spectacolul "Poveşti de familie", regizat de Vlad Cristache, prezentat în premieră la Festivalul "Zile şi nopţi de teatru european la Brăila". Se va juca sâmbătă, de la ora 20.30 şi duminică de la ora 17.00, în Sala Studio.
Piesa aduce în discuţie problema conflictului dintre generaţii, a modelului parental schimonosit, pe care îl oferă adulţii. Patru copii de zece ani se joacă de-a mama şi de-a tata într-un oraş sfâşiat de război şi imaginează, pe rând, diverse poveşti cu adulţi şi copii. "Cele opt poveşti ale unei familii, iscusit relatate scenic de regizorul Vlad Cristache, transmit pericolul mentalităţii degradate de un sistem politic şi social în care au trăit părinţii şi trecerea spre maturitate a copiilor cu o nouă mentalitate, provocată de schimbarea sistemului, de tranziţiile ce o domină. Analizat cu aplicaţie psihologică, acest conflict major al actualităţii reflectă traumele lăsate de epoca ideologiei comuniste, dar şi pericolul actual al libertăţii prost înţelese, care poate afecta mentalitatea. Pe această tematică spinoasă, tânărul regizor Vlad Cristache construieşte coerent un spectacol încărcat de emoţie, un avertisment asupra efectelor degradării familiei şi mentalităţii ca rezultat al schimbărilor societăţii. Acest spectacol este o reuşită prin originalitatea ilustrării sale teatrale de către Vlad Cristache, un tânăr regizor care se impune ca o personalitate matură, creativ în «traducerea» scenică a unui text, speculând actualitatea sensurilor sale", a scris pe bolgul său criticul de teatru Ileana Lucaci.

Nu trebuie ratat nici "Domnului Profesor, cu dragoste!"

Vineri, de la ora 18.00, la Sala Studio, se joacă spectacolul "Domnului Profesor, cu dragoste", pus în scenă de Horia Suru. Încă o reprezentaţie va mai avea loc şi sâmbătă, de la ora 11.00, în aceeaşi locaţie.
Tot sâmbătă, dar de la ora 18.00, în Sala Mare se joacă "Mai cântă o dată, Sam!", regia Bogdan Drăgulescu, iar duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare este programată o reprezentaţie cu "Jocuri erotice cu mortul din balcon", regia Dan Tudor.
Categorie articol: 

Comentarii