Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posibilul autor al exploziei petrecute la New York, este de origine romana

Posibilul autor al exploziei care s-a produs, luni, in Manhattan, New York, este medicul Nicholas Bartha, un cetatean american de origine romana, in virsta de 66 de ani, care locuieste in Statele Unite incepind din 1974, informeaza editia electronica a cotidianului New York Times.
Doctorul Bartha trecuse printr-un divort dificil, relateaza presa americana, precizind ca acesta facuse eforturi mari pentru a pastra casa in care locuise impreuna cu sotia sa.
Anul trecut, tribunalul a decis ca sotia lui are dreptul de a deveni proprietar asupra unei cote-parti din imobil. In luna aprilie, doctorul Bartha a primit ordin sa vinda casa, pentru a putea achita fostei sotii suma de patru milioane de dolari.
Bartha, cetatean american de origine romana, a cunoscut-o pe sotia lui, de origine olandeza, in 1973. La acea data, era un tinar care studia medicina la Universitatea din Roma iar ea tocmai obtinuse doctoratul in literatura germana. In 1974, tinerii s-au mutat in Statele Unite, locuind mpreuna cu parintii doctorului Bartha, in Rego Park, Queens.
Avocatul medicului spune ca viata profesionala agitata a acestuia l-a indepartat de sotie si de cele doua fiice. In octombrie 2001, sotia lui a intentat actiunea de divort si s-a mutat intr-o alta casa, impreuna cu cele doua fete.
In cele din urma, sotia lui a cistigat divortul, doctorul Bartha fiind obligat sa plateasca o suma importanta. Medicul a suferit o depresie si a avut citeva tentative de sinucidere, potrivit unor surse citate de cotidianul american.
Doctorul a suferit arsuri foarte grave in urma exploziei de luni, fiind aproape inconstient in momentul in care a fost scos de sub darimaturi. Politia a demarat o ancheta si banuieste ca acesta este persoana care a provocat deflagratia.
Categorie articol: 

Comentarii