Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Popularitatea lui Silvio Berlusconi atinge un nivel-record, de la revenirea sa la putere

Premierul italian Silvio Berlusconi a atins un nivel-record al popularitatii, dupa revenirea sa la putere in mai, obtinind 60 la suta dintre opiniile pozitive, in timp ce opozitia are o rata a popularitatii mai redusa, inregistrind un sprijin intre 20 si 30 la suta, relateaza AFP.
Silvio Berlusconi a obtinut o crestere in sondaje de la 56 la suta, in iunie, la 60 la suta, in timp ce opozitia scade de la 46 la suta la 20 la suta in aceeasi perioada, potrivit unui sondaj realizat intre 3 si 4 septembrie de catre Institutul Ispo, pe un esantion de 800 de persoane si dat publicitatii pe site-ul oficial al Guvernului.
Guvernul, in ansamblul sau, ramine stabil, trecind de la o rata de popularitate de 61 la suta la 60 la suta, in aceeasi perioada.
Potrivit unui alt sondaj al Institutului IPR Marketing, dat publicitatii pe site-ul de Internet al cotidianului de stinga Repubblica.it, popularitatea lui Silvio Berlusconi a crescut de la 55 la suta in iulie, la 60 de procente in septembrie, in timp ce Partidul Democrat (PD, principalul partid de opozitie de stinga) a scazut in sondaje in aceeasi perioada intre 34 la suta si 30 la suta (de la 38 de procente in mai 2008).
Sondajul a fost realizat in perioada 13-15 septembrie pe un esantion de 1.000 de persoane.
Potrivit IPR Marketing, cresterea popularitatii lui Silvio Berlusconi, care si-a axat campania electorala pe lipsa securitatii, se datoreaza in special adoptarii unor masuri impotriva criminalitatii si prostitutiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii