Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Popescu a renuntat la impresariat si ar putea candida la presedintia FRF

Fostul international Gheorghe Popescu a declarat, joi, ca renunta la impresariat si ca se gindeste sa candideze la alegerile pentru functia de presedinte al FRF care vor avea loc in cadrul Adunarii Generale a FRF din luna decembrie.
"Candidatura la presedintia FRF este un lucru la care ma gindesc de mult. Orice este posibil dar nu am luat inca nici o hotarire in acest sens. Mai sint doua luni pina atunci si se pot intimpla multe. In plus, trebuie sa ai o echipa care sa te ajute. Dar cind o sa iau o hotarire in acest sens, fie ca e «da», fie ca e «nu», o sa anunt public. Pentru orice jucator care nu devine antrenor, presedintia FRF este o functie onoranta", a spus fostul international.
Gheorghe Popescu a adaugat ca decizia de a renunta la impresariat nu are legatura cu anuntul presedintelui FRF Mircea Sandu de a nu mai candida la alegerile din decembrie. "Lucrurile sint in aer in ceea ce il priveste pe Mircea Sandu. Pentru ca n-a spus nici ca va candida, nici ca nu va candida. Decizia mea nu tine de candidatura dinsului. Ma gindesc la acest pas indiferent de ce va face dinsul", a explicat Popescu.
Intrebat daca Mircea Sandu poate fi invins in alegeri, fostul impresar a raspuns: "Fiind un sistem democratic, orice e posibil. Mai ales daca e un candidat cu greutate, cu credibilitate, care poate sa-i convinga pe oameni ca lucrurile se pot schimba".
Popescu a precizat ca, din punct de vedere legal, nu va mai fi impresar incepind cu data de 29 septembrie. "Am spus-o de mult ca nu vreau sa fac toata viata impresariat sportiv. A fost o experienta frumoasa, dar ca impresar lucrurile nu sint chiar atit de simple. Nu e suficient sa te urci in avion cu jucatorul si gata. Sint unele lucruri care datorita orgoliului nu pot sa le fac. Sint implicat in alte proiecte, cum este si cel cu Scoala de Fotbal, si nu mai am timpul necesar pentru a fi impresar", a subliniat Popescu.
Fostul international a mentionat ca a fost impresar intr-o perioada in care echipa nationala s-a aflat in regres. "Au fost multe momente bune, dar si neplacute. Dar plec cu capul sus, pentru ca am fost mereu alaturi de jucatori. N-am facut nimic rau, asa ca nu cred ca am iesit cu o imagine negativa. Poate ca nu au fost asa de multe transferuri, dar, in aceasta perioada, nationala s-a aflat in regres", a mentionat fostul impresar.
Gheorghe Popescu a explicat ca cele 33 la suta din actiunile pe care le detinea la firma de impresariat sportiv Becali&Popescu Football Management Consulting le-a vindut fratilor Victor si Ioan Becali: "Suma nu pot sa o spun, dar cu siguranta numele firmei se va schimba. Poate apare alt nume acolo, cine stie? Eu din 29 nu voi mai fi legat in nici un fel de aceasta activitate".
Intrebat daca a renuntat deoarece era vazut ca o marioneta a presedintelui FC Dinamo, Ioan Becali, fostul international a raspuns: "Este o obraznicie sa se spuna asa ceva. Gica Popescu nu a fost si nu va fi niciodata marioneta nimanui. Tatal meu, omul pe care il respect cel mai mult, n-a reusit niciodata sa ma conduca, cum ar putea altcineva? Va spun, nu s-a nascut inca omul care sa-l conduca pe Gica Popescu. E greu, foarte greu, de fapt, imposibil sa-l conduci pe Gica Popescu. Poate fiul meu, cine stie, dar nu cred".
Popescu a precizat ca nu este decit o ruptura profesionala de fratii Becali. "Am lucrat de peste 10 ani cu Giovanni si am avut mereu o relatie excelenta. El a pus mereu pe primul loc interesul jucatorului si abia apoi interesul lui. N-am de ce sa ma rup de acesti oameni. Acum este vorba doar despre o rupere profesionala", a mentionat Popescu.
Rezolvarea cazul de dopaj in care a fost implicat Adrian Mutu este considerata de fostul international roman o reusita: "Daca noi nu eram linga el, lucrurile se incheiau mult, mult mai rau. Situatia era alta si poate ca pedeapsa era cam cum se anticipa initial, adica 18 luni. Pina la urma a iesit extraordinar si este o realizare ca sanctiunea a fost minima. Imi pare rau ca el nu a fost sincer de la inceput cu noi, si a renuntat la colaborare dupa ce s-a incheiat cazul".
Gheorghe Popescu a explicat ca Adrian Mutu a fost vinat de conducerea clubului Chelsea. "Cred ca a fost vinat, pentru ca stiu exact cum s-au intimplat lucrurile atunci de la Mourinho. Mutu a fost vizat, asta e clar", a mai spus Popescu.
Intrebat de o reprezentanta a presei ce motive l-ar determina sa candideze la presedintia FRF, Gheorghe Popescu a raspuns: "Este greu ca o domnisoara sa stie cum merg lucrurile in fotbal. E greu, eu inteleg. Si pentru noi barbatii, e greu sa stim ce pui in supa. Chiar daca mie, sincer imi place sa gatesc. Cind eram jucator, trebuia sa gatesc, pentru ca era scump sa mergi mereu la restaurant. Oricum, sint multi oameni de fotbal care nu stiu ce se intimpla in acest fenomen. Nici noi, care sintem de o viata in fotbal, nu ne pricepem asa cum ar trebui".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii