Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta, tot mai speriat de candidatura lui Iohannis

Ponta pare tot mai speriat de candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţie - aceasta poate fi explicaţia noii tactici de dezinformare adoptată de PSD. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, ieri, la Constanţa, că nominalizarea prim-vicepreşedintelui PDL, Cătălin Predoiu, ca prim-ministru în ipoteza în care Klaus Iohannis ar ajunge şef al statului, este „o glumă", el arătând că, probabil, viitorul premier va fi Traian Băsescu.
„Ei, bun, aia e o glumă. Cred că numai domnul Predoiu crede (că va fi premier, nr.), că doar el a crezut că o să fie candidat la Preşedinţie. Acum doar el crede că o să fie prim-ministru. Probabil că o să fie domnul Băsescu prim-ministru", a spus Ponta.
Ponta marjează în continuare pe ideea „regimului Băsescu" şi pe candidatura sa contra lui Băsescu, deşi actualul preşedinte chiar va ieşi din cursa electorală. „Eu cred că apele s-au limpezit, s-au despărţit şi, din punctul ăsta de vedere, oamenii vor putea foarte uşor să ştie ce aleg în noiembrie: continuarea celor zece ani de Traian Băsescu, cu Iohannis, Blaga şi toată trupa, sau schimbare", a mai spus Ponta.

Dragnea îl îngână pe Ponta

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că liderul PNL şi candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, este "continuatorul" lui Traian Băsescu, el arătând că înţelegerea dintre cei doi este ca Iohannis să-l desemneze pe Băsescu premier dacă va ajunge preşedinte.
"Ce fac cei de dreapta, nu ştiu. L-au desemnat pe Iohannis acum. Va rămâne Iohannis, nu va rămâne? Se vor certa în continuare? Din punctul meu de vedere, Iohannis este continuatorul lui Traian Băsescu. Deci indiferent - nu vorbim de stânga şi dreapta - ci vorbim de noi, care vrem să rupem regimul Băsescu şi să prezentăm României un alt proiect de ţară, să avem un alt regim, un regim normal, în care să te simţi liber şi să poţi să performezi, să-ţi fie drag că trăieşti, şi Iohannis, care vrea să continue regimul Traian Băsescu", a spus Dragnea la RRA.
El a spus, totodată, că românii care vor să-l aibă încă zece ani sau măcar cinci ani pe Traian Băsescu la conducere, chiar dacă nu direct, îl pot vota pe Iohannis.
"Şi, sigur că Iohannis doreşte să-l pună premier pe Traian Băsescu. Asta se pare că e înţelegerea dintre ei", a adăugat Dragnea.

Orban: Alăturarea Iohannis - Băsescu, o propagandă

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi că nu există nicio legătură între liberalul Klaus Iohannis şi preşedintele Traian Băsescu şi că alăturarea dintre cei doi este făcută în scop propagandistic de către adversarii politici ai Alianţei Creştin Liberale.
"Nu există nicio legătură. Klaus Iohannis este Klaus Iohannis. Este un om cu propria personalitate, cu experienţa proprie, cu calităţile şi cu trăsăturile pe care le are. Nu mai insistaţi pe această alăturare, care este făcută în mod evident de unii dintre adversarii noştri politici. Nu este făcută decât cu un scop propagandistic şi nu are nici un fel de legătură cu realitatea. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi nu facem campanie să-l convingem pe Traian Băsescu să voteze cu cineva, noi face campanie către cetăţenii români pentru a-şi alege un preşedinte care să scoată practic societatea românească din stagnarea şi sărăcia în care se găseşte astăzi sub conducerea PSD", a precizat Orban, întrebat dacă această alăturare aduce prejudicii de imagine pentru ACL în campania electorală.
Ludovic Orban a adăugat că numele celor care vor compune staff-ul campaniei lui Klaus Iohannis vor fi cunoscute după discuţiile care vor avea loc în ACL pe această temă.
Orban consideră că Vasile Blaga are toate calităţile necesare pentru a conduce campania lui Klaus Iohannis.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii