Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta e mândru că USL e aproape de a câştiga bătălia împotriva reorganizării

"Sunt foarte mândru de USL, de faptul că suntem foarte aproape de a câştiga bătălia pentru ca aceste judeţe să rămână judeţele României. Sunt foarte mândru, nu pentru că am salvat locul de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru Liviu Dragnea, sau pentru Paul Stănescu sau altcineva. Ci, pentru că 80% dintre români vor să-şi păstreze judeţele actuale - şi am aflat ieri că şi 80% maghiari - ceea ce e bine", a comentat social-democratul, în discursul ţinut cu ocazia prezentării programului USL pe agricultură.
Ponta a susţinut că românii nu vor să retrăiască vremurile în care "un personaj la fel de rupt de realitate vorbea de sistematizarea satelor, de buldozerele care trebuie să distrugă comune şi sate, de o ţară care e numai a lui şi a Elenei şi care trebuie să arate după chipul şi asemănarea lui şi a Elenei". Liderul PSD a punctat că victoria împotriva reorganizării este una "extrem de importantă pe care o obţinem, nu pentru USL, ci pentru România" şi că e un semn bun pe care USL l-a dat.
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, că recomandarea Uniunii este scoaterea problemei regionalizării de pe ordinea de zi a Parlamentului, în caz contrar urmând să se ajungă la o criză politică pe care UDMR nu o doreşte.
"Noi recunoaştem faptul că trebuie să continuăm procesul de descentralizare, să avem o reformă administrativă şi că trebuie să gândim în continuare reforma regiunilor de dezvoltare. Nu suntem în măsură să fim pentru hotărârea 8 plus 2. Dacă partenerul nostru nu e în măsură să fie pentru recomandările noastre făcute, atunci recomandarea noastră este să luăm aceste probleme de pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru că altfel vom ajunge la o criză politică pe care noi nu dorim deloc s-o demarăm pentru că acea criză ar readuce România şi în ce priveşte problemele economice la nivelul la care ţara a fost în 2010, iar cel care ajunge la guvernare va trebui să înceapă din nou din momentul în care am început noi în 2010", a declarat preşedintele UDMR în debutul lucrărilor CRU care se desfăşoară la Târgu Mureş, potrivit traducerii în română asigurate de organizatori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii