Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta, Dragnea şi Tăriceanu nu au schimbat nimic în sănătate cât au fost la putere

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi acuză pe fostul premier Victor Ponta, fostul vicepremier Liviu Dragnea şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că, deşi au deţinut puterea peste trei ani, nu au făcut nimic pentru a schimba situaţia din sănătate, afirmând că derapajele acestora din prezent sunt mai stridente ca oricând.
„57.088 infecţii nosocomiale, identificate în spitalele din România, în ultimii 5 ani. În spatele statisticii sunt multe cazuri dramatice: oameni cărora infecţiile contactate în spitale le-au îngreunat sau chiar le-au anulat şansa vindecării. În aceşti 5 ani, pentru 3 ani şi jumătate câţiva oameni pe care îi cunoaşteţi, cu siguranţă, au deţinut puterea de a schimba ceva şi nu au făcut-o: fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul vicepremier Dragnea, aliatul lor, Tăriceanu, care susţinea guvernul PSD. Au fost prea ocupaţi - şi sunt în continuare - să se lupte cu justiţia, cu instituţiile anticorupţie, ca să le pese de pericolele care ameninţau viaţa cetăţenilor obişnuiţi - cele din spitale; au fost prea ocupaţi să-şi acorde privilegii nemeritate, ca să mai apere dreptul la viaţă şi la sănătate al românilor", a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.
Alina Gorghiu a omis însă trei lucruri. În 2015, Victor Ponta, pe atunci premier, a mers să se opereze la genunchi la o clinică din Istanbul. În 2006, Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, a plecat în Franţa, la Bordeaux, tot ca să se opereze la genunchi. Al treilea aspect omis de Gorghiu este că cea mai mare parte a PNL se află sub conducerea sa (şi a lui Vasile Blaga) şi că în mandatul lui Tăriceanu (2004-2008) ministrul Sănătăţii a fost liberalul Eugen Nicolăescu. De menţionat că, Nicolăescu a deţinut acelaşi portofoliu şi în perioada decembrie 2012 - martie 2014, în timpul guvernării USL conduse de Victor Ponta.

 
Categorie articol: 

Comentarii