Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta: Dacă voi fi chemat la DNA, mă voi prezenta!

* şi senatorul PSD Dan Şova spune că nu este convins că sesizarea ANAF către DNA privind contractele de la Rovinari şi Turceni are legătură cu el sau cu Victor Ponta

"Înţeleg că este vorba de o informaţie pe surse, care nu a fost confirmată oficial, pe care nu doresc să o comentez. Am auzit chiar că domnul Blejnar ar fi infirmat, ulterior, că ar fi vorba despre persoana mea. Personal, nu am primit nicio informare cu privire la acest caz. Dacă, în perioada următoare, voi fi chemat la instituţiile statului, cu siguranţă mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere. În rest, chiar nu este nimic de comentat", susţine Ponta. El a reiterat faptul că "nu există niciun fel de implicare" în contractele juridice cu termocentralele Turceni şi Rovinari.
Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ieri că nu există o sesizare penală a ANAF către DNA cu referire la Dan Şova sau Victor Ponta, ci este o sesizare generală care vizează activitatea derulată de complexurile Turceni şi Rovinari între 2007-2009, unde ar exista un prejudiciu de 16-17 milioane euro.

27pont2Dan Şova crede că sesizarea nu are legătură cu el şi cu Victor Ponta

Senatorul PSD Dan Şova spune că nu este convins că sesizarea ANAF către DNA privind contractele de la Rovinari şi Turceni are legătură cu el sau cu Victor Ponta, ci mai degrabă cu directorii de acolo, însă a declarat că va merge dacă va fi chemat de procurorii anticorupţie.
"Dacă cineva ţine neapărat să mă duc la DNA, mă voi duce. Nu uitaţi că sunt un om care vine din sistemul de justiţie, sunt un
om care comunică cu organele statului şi mi se pare normal ca orice nelămurire pe care o are cineva, să o tranşăm. Dacă actuala putere crede că poate să ne mişte din tot ceea ce am decis noi - de a face bine României - prin asemenea lucruri, se înşală. Ne vom prezenta la DNA. Eu, cel puţin, mă voi prezenta dacă voi fi chemat - pentru că nu am convingerea în acest moment că sesizarea este făcută în legătură cu mine şi cu domnul Victor Ponta, este posibil să fie făcută în legătură cu directorii, nu cu noi - dar dacă este făcută în legătură cu noi, mă voi prezenta, mă voi duce, voi da toate explicaţiile care mi se vor cere şi veţi vedea că lucrurile se vor lămuri fără nici un fel de problemă", a spus Şova.
Categorie articol: 

Comentarii