Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta crede că Blejnar a început să-l controleze intenţionat

"Nu ştiu ce declară papagalul lui Traian Băsescu, domnul Turcan. Eu ştiu un singur lucru, că dacă domnul Băsescu nu vrea să intre într-o dispută cu mine trebuia să tacă din gură la întâlnirea de la Cotroceni, în care m-a ameninţat că rezolvă el ceva cu nu ştiu ce contracte ale mele. Eu m-am dus la instituţiile statului, la ANAF şi la Parchet, m-au controlat, au constatat că tot ce-a spus domnul Băsescu acolo e o minciună, motiv pentru care astăzi am depus plângere penală, pentru că domnul Băsescu şi domnul Blejnar trebuie să răspundă penal când încalcă legea şi când vorbeşte (sic!) prea mult şi vorbeşte (sic!) rău şi greşit despre adversarii săi politici", a afirmat Ponta, la Realitatea Tv.
El a comentat şi afirmaţiile lui Valeriu Turcan, anume că afirmaţiile preşedintelui Băsescu au fost nişte ironii. "Eu nu mă simt ameninţat de Traian Băsescu, vreau să arăt că nu mă interesează ameninţările lui. Ceea ce a spus Traian Băsescu nu ştiu dacă a fost ironie sau nu, a doua zi domnul Blejnar s-a conformat şi s-a apucat să mă controleze exact pe ce a spus Traian Băsescu. Astea nu sunt ironii, iar dacă Traian Băsescu nu reuşeşte să înţeleagă că atunci când un preşedinte vorbeşte prostii, a doua zi omul pus de el, Blejnar, se apucă să controleze ce-a zis Traian Băsescu, e treaba lui, trebuie să răspundă pentru asta", a încheiat Ponta.
Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat vineri că ameninţarea la care face referire Victor Ponta în discuţia cu Traian Băsescu a fost de fapt o "ironie" a şefului statului, în f aţa presei, şi îl acuză pe liderul PSD că face "gesturi propagandistice imature".
"Domnul Ponta face referire la un schimb de replici care a existat în faţa mass-media la consultările de la Cotroceni din 21 iulie şi domnul preşedinte a spus atunci «am o rugăminte, încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de la Rovinari». Domnul Ponta face o confuzie în acest caz, între o ironie - totul se desfăşura în faţa mass-media - şi o ameninţare", a spus Valeriu Turcan, într-o intervenţie la Realitatea TV.
Consilierul prezidenţial a mai spus că la consultările de la Palatul Cotroceni există "aproape o cutumă" ca cele două părţi să aibă un schimb de replici, dar cel la care face referire liderul PSD în niciun caz n-ar putea fi catalogat drept ameninţare.
"Preşedintele Traian Băsescu este dezamăgit, concluzia preşedintelui României e aceea că domnul Ponta practic refuză să se maturizeze. Domnia sa nu ratează nicio ocazie pentru a demonstra că este o persoană imatură", a spus Turcan
Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Traian Băsescu nu doreşte să se lase angrenat în disputa politică pe care Victor Ponta "încearcă să o creeze în mod artifical" şi susţine că liderul PSD ar trebui să vină cu dovezi pentru acuzaţiile aduse. În ceea ce priveşte "suspiciunile" care ar exista la adresa lui Ponta, Turcan a spus că social-democratul trebuie să le clarifice el însuşi, însă nu prin "gesturi propagandistice imature sau ameninţări la adresa instituţiilor".
"Care este diferenţa dintre domnul Ponta varianta 2011 şi domnul Adrian Năstase 2003, când în Biroul Permanent de la PSD dădea ordine cui să i se facă dosare? (...) Eu regret că domnul Ponta încearcă să câştige capital politic printr-un demers propagandistic complet necredibil şi care probabil a fost învăţat de la mentorul domniei sale, domnul Adrian Năstase", a conchis Valeriu Turcan.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că a depus plângeri penale la adresa lui Traian Băsescu şi Sorin Blejnar pentru infracţiunile de ameninţare şi şantaj, deoarece preşedintele şi şeful ANAF l-au acuzat că a primit bani de la Turceni şi Rovinari.
Categorie articol: 

Comentarii